Arnaud De Lie na debuut in Milaan-San Remo: “Ik heb veel geleerd”

zaterdag 18 maart 2023 om 18:55
Arnaud De Lie na debuut in Milaan-San Remo: “Ik heb veel geleerd”

foto: Cor Vos

Lotto Dstny begon met twee kanshebbers aan Milaan-San Remo, maar Caleb Ewan en Arnaud De Lie deden uiteindelijk niet mee om de knikkers. Ewan werd zestiende, De Lie loste al op de Cipressa. Op de ploegsite van Lotto Dstny deden beiden hun verhaal.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld met dit resultaat”, zegt Ewan, die 32 seconden na winnaar Mathieu van der Poel over de streep kwam. Hij was vijfde in een pelotonsprint die werd gewonnen door Davide Ballerini. “Zoals elk jaar is Milaan-San Remo een groot doel voor mij. Ik ben er twee keer dichtbij geweest en voelde me heel goed vandaag. Mijn ploeggenoten leidden me perfect richting de Cipressa en ook op weg naar de Poggio kon ik rekenen op Jasper (De Buyst, red.) en Maxim (Van Gils, red.).”

“Misschien startte ik de Poggio iets te ver van achteren om echt impact te hebben op de koers. Met de hoge snelheid op de klim was het ongelofelijk moeilijk om op te schuiven. Net als enkele andere sprinters in de groep, hoopte ik dat het weer bij elkaar zou komen. Helaas gebeurde dat niet.”

De Lie: “Geen geweldige dag”
Aan de voet van de Cipressa liet De Lie zich nog zien. Op de eerste stroken reed hij, in dienst van Ewan, op kop van het peloton. Uiteindelijk zou hij als 95ste binnenbollen. “Deze Milaan-San Remo ging het allemaal om ervaring opdoen en ik denk dat ik veel geleerd heb van deze eerste deelname”, vertelt De Lie. “Op de Capi realiseerde ik me al dat ik geen geweldige dag had, dus ik besloot het team te helpen en Caleb in goede positie te brengen op de Cipressa.”

“Het was een kick om de Cipressa helemaal van voren te beginnen. Ik probeerde daarna nog te volgen, maar moest net voor de top lossen. Dit was een goede eerste kennismaking met Milaan-San Remo. Ik ben hongerig voor meer.”

Lees ook:
Mathieu van der Poel soleert op magistrale wijze naar winst in Milaan-San Remo

Dit artikel delen:

17 Reacties

Kopa 18 maart 2023 om 18:58

Er wordt teveel verwacht van de Lie

1
Dave Dubbeldammer 18 maart 2023 om 19:51

Stop daar nu toch eens mee!!!!!!!!!!!!!!!!! Er wordt helemaal niks verwacht; het is toch normaal dat die jongen wat aandacht krijgt gezien zijn talent!!!!!!!! Het probleem zijn de blaaskaken die altijd maar roepen dat er teveel druk wordt gezet.

-5
Brabander 18 maart 2023 om 20:56

Waarom nou weer ’teveel’?
Die gozer laat op zijn 20e fantastische dingen zien. Geen wonder toch dat er wat van hem verwacht wordt?

1
Kopa 18 maart 2023 om 23:31

@dave Ik wist niet dat mijn opmerking zoveel teweeg bracht… Wat ik bedoel is dat de Lie te snel bij de favorieten gerekend wordt. Ja hij is erg goed en ja hij heeft talent, maar nee niet nu al als favoriet voor deze koers

3
Romāns Vainšteins 18 maart 2023 om 20:28

Eens met Panache, met nog de toevoeging Degenkolb daar bovenop.

En let wel he, dit is een hele vreemde koers. Boonen en Gilbert hebben het nooit voor elkaar gebokst terwijl Ciolek en Goss er wel bij staan.

1
ChefSpijker 18 maart 2023 om 20:42

Goss was voor de editie die hij won ook gewoon een van de favorieten. Daarna was het wel snel weer over met het sprookje Goss.

1
Het Vleesmonster Van De Visafslag 18 maart 2023 om 20:55

Met de zware plaat die hij draait is het voor mij uitgesloten dat hij ooit voor de winst gaat sprinten hier.

-2
Pedalo 18 maart 2023 om 19:19

Ewan kan alleen winnen als ze de Cipressa rustig oprijden. Twee keer zo klimmen is teveel voor hem. De Lie is denk ik de Eli Iserbyt van de weg…wint veel en is goed. Maar kan net de toppers niet aan in de grote wedstrijden. Hij is pas 20….maar ik zie hem niet veel beter worden. Hoop voor hem van wel natuurlijk.

-6
In de waaier 18 maart 2023 om 19:35

Ach wat dacht jevan Lee Towers???

2
Gebruikersnaam 18 maart 2023 om 19:50

Een renner die je bijna letterlijk van koers tot koers progressie ziet maken, schat jij in als iemand die aan ’t einde van zijn groeicurve zit?

6
Dave Dubbeldammer 18 maart 2023 om 19:52

Hij is geen Ollander en rijdt niet voor de bijtjes, verder moet je het niet zoeken, jongens. Skippen die handel.

-5
Panache 18 maart 2023 om 20:06

Het enige dat De Lie bewijst is dat hij geen robot is en dat de benen de ene keer goed zijn en de andere keer (door hoger niveau en/of afstand nog niet). Het verwachtingspatroon voor ‘23 ligt inderdaad te hoog. Maar wanneer deze jongen 23-24 jaar oud is dan zou ik niet verrast zijn wanneer hij Kristoff-achtige voorjaren gaat rijden.

2
Het Vleesmonster Van De Visafslag 18 maart 2023 om 20:57

Lol, jij hebt zeker vorig jaar de koers niet gekeken. Ewan ging toen ontzettend makkelijk mee en zat vooraan bovenop de Poggio.

2
Brabander 18 maart 2023 om 20:58

‘Ik zie hem niet veel beter meer worden’
Het WK Koffiedik Kijken is ook weer begonnen zo te zien

0
Kopinkas 18 maart 2023 om 21:23

Eli Iserbyt als referentie nemen voor wegwielrennen… je kan het zo gek niet bedenken.
Kijk naar de manier waarop De Lie dit voorjaar al ex-wereldkampioen Pedersen klopt in de sprint, in de Omloop enkel een superieure Van Baarle voor zich moet dulden… en je weet dat je met een supertalent te maken hebt.

1
TheBigShow 18 maart 2023 om 22:53

En dan vraag ik me af welke Milaan San Remo jij vorig jaar hebt gekeken Vleesmonster want Ewan deed niet mee ;)

1
Het Vleesmonster Van De Visafslag 19 maart 2023 om 06:02

Scherp TheBigShow!! Ik bedoelde 2 jaar terug natuurlijk hahah.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone