Arkéa-Samsic vangt Luca Mozzato op na wegvallen B&B Hotels-KTM

maandag 12 december 2022 om 10:38
Arkéa-Samsic vangt Luca Mozzato op na wegvallen B&B Hotels-KTM

foto: Cor Vos

Luca Mozzato rijdt in 2023 voor Arkéa-Samsic. De Italiaanse sprinter had nog een doorlopend contract bij B&B Hotels-KTM, maar die ploeg zal komend jaar niet op profniveau acteren. Mozzato heeft voor één jaar getekend bij het Franse WorldTour-team, dat de selectie voor volgend jaar met deze nieuwe aanwinst rond heeft.

“Tekenen bij Arkéa-Samsic betekent een geweldige kans voor mij, gezien de situatie waarin ik me de afgelopen dagen in bevond”, zegt Mozzato op de site van zijn toekomstige ploeg. “Ik ben ook blij om in Frankrijk te blijven, om de Bretonse kleuren te blijven dragen binnen een nog sterkere ploeg, die in 2023 zal toetreden tot de WorldTour. Arkéa-Samsic is een gevestigde waarde in het profpeloton.”

Eerder werd Mozzato ook gelinkt aan Trek-Segafredo, maar hij blijft dus in Franse dienst. “Ik voel me goed in Frankrijk. Ik spreek de taal en ik hou van de koersen op de nationale kalender. Ik heb het gevoel dat ik me bij Arkéa-Samsic snel thuis zal voelen. Zoals elke renner, heb ik het doel en de wens om te winnen. Voor mij zou dit betekenen dat ik mijn erelijst bij de profs open. Maar natuurlijk kan ik me ook in dienste stellen van het team, ik kan andere sprinters helpen bij het boeken van succes. Ik heb ambitie als individu, maar ook het collectief telt voor mij.”

Mozzato vertelt tot slot dat hij blij is om op fietsen van Bianchi te kunnen rijden bij Arkéa-Samsic. “Dat motiveert me enorm. Ik heb eerder op een fiets van Bianchi gereden. Het was in mijn tijd als junior, en in dat seizoen – 2016 – eindigde ik als vierde op het WK in Doha. Ik kan niet wachten om de Oltre RC te testen. Daarnaast kan ik niet wachten om me bij Arkéa-Samsic aan te sluiten, ik zou het liefst willen dat het seizoen meteen begint.”

Nog geen zege
De 24-jarige Mozzato wist in zijn carrière nog nooit te winnen, maar noteerde al wel de nodige ereplaatsen. Dit seizoen pakte de sprinter onder andere meerdere top-tienuitslagen in de Tour de Franse, een vijfde plek in Parijs-Tours en een derde plaats in Danilith Nokere Koerse. Ook was hij runner-up in de Tro-Bro Léon.

Dit artikel delen:

9 Reacties

LeoR 16 12 december 2022 om 10:57

Benieuwd hoe de samenwerking met Hofstetter gaat verlopen. Wordt het de “Wanty-tactiek” en sprinten ze gewoon elk voor hun plaats?

1
Ronellenfitsch 12 december 2022 om 11:07

Ja. En veel koersen rijden, deden ze dit jaar ook in de eerste helft van het jaar.

0
Shinzawai 12 december 2022 om 11:50

Niet alleen Hofstetter, maar ze hebben ook nog Bouhanni, Capiot, Louvel, McLay en Dekker als rappe mannen.

0
Samamba 12 december 2022 om 12:18

Dat is toch letterlijk wat Arkea al 2 jaar lang doet? Met 3 voor de top 10 sprinten. Wanty heb ik dat dit jaar niet zien doen (die gingen toch altijd vol voor Kristoff, Thijssen of Girmay), Cofidis daarentegen wel.

Ik ben er overigens geen fan van. Je koerst om te winnen niet om met 3 man in de top 10 te eindigen.

1
ivo001 12 december 2022 om 13:02

Met 3 man in de top 3 win je toch? ;)

0
De Poezelige Poeksel uit Poekistan 12 december 2022 om 13:18

Dat is meer de “Jumbo-tactiek”.

1
Samamba 12 december 2022 om 14:22

Foutje van mij inderdaad, bedoelde 3 man in top 10 natuurlijk. Al waren ze dichtbij die 3 man in de top 3 in Tro Bro Leon ;)

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 12 december 2022 om 10:54

Mozzato neemt dan de dertigste en laatste plaats in bij Arkea. Hiermee wordt een eventuele komst van Cavendish, waar men op cyclingnews op speculeerde, dus onmogelijk. Ik begin nu te denken dat Cavendish binnenkort bekend maakt dat hij gaat stoppen.

0
Jeff®ey 12 december 2022 om 11:27

Op Eurosport riepen ze dit weekend dat Cav naar FDJ zou gaan. Maar dat bericht heb ik niet meer teruggevonden verder haha

1

Headlines

Populair

Materiaalzone