Arensman niet naar WK veldrijden U23: “Ik ben niet goed genoeg”
foto: Cor Vos
Youri IJnsen maandag 28 januari 2019 om 11:54

Arensman niet naar WK veldrijden U23: “Ik ben niet goed genoeg”

De KNWU maakte maandag de selecties voor het wereldkampioenschap veldrijden van komend weekend in Bogense bekend. Opvallende afwezige in Denemarken is belofte Thymen Arensman. De 19-jarige Nederlander besloot zich af te melden bij bondscoach Gerben de Knegt. “Ik ben niet goed genoeg”, luidt zijn uitleg tegenover WielerFlits.

De jongeling reed afgelopen winter veertien veldritten. De in het Gelderse Deil geboren renner kroonde zich in november nog tot de Koning van de Koppenberg in zijn categorie, door de klassieker in de crosswereld bij de beloften op zijn naam te schrijven. Tijdens de Superprestige-manche van Zonhoven eindigde hij als tweede U23-crosser achter toptalent en leeftijdsgenoot Tom Pidcock.

Arensman is normaal gesproken een zekerheidje in de KNWU-selectie. Hoewel het parcours in Bogense hem naar eigen zeggen had moeten liggen, schittert hij er door afwezigheid. “Ik ben op dit moment te slecht”, vindt de jongeling. “Ik heb zelf afgezegd, dus van teleurstelling is geen sprake. Het past ook niet in mijn voorbereiding op het wegseizoen.” Daarvoor ligt hij perfect op schema.

Tijdens het wegseizoen krijgt Arensman de taak om zijn topprestaties uit zijn eerste beloftejaar te bevestigen. In 2018 werd hij derde in Parijs-Roubaix U23, maar vooral met zijn tweede plek in het eindklassement van de Ronde van de Toekomst baarde de Gelderlander opzien. De afgelopen weken werkte hij in Griekenland een trainingskamp af met zijn team SEG Racing Academy.

Arensman wint op de Koppenberg – foto: Photopress.be

 
5 Reacties
Sorteer op:
28 januari 2019
Spijtig dat die niet mee rijd maar wel een slimme keuze als je merkt dat je niet goed genoeg bent om er voor te. Kiezen om je voor te bereiden op het wegseizoen vond het alle raar dat die niet op de startlijst stond
28 januari 2019
Zelf concluderen dat je niet goed genoeg bent en je plaats afstaan in de selectie getuigt van zelfkennis en volwassenheid. Hulde!
28 januari 2019
Wat een klasse! Respect als je voelt dat je niet goed bent.
28 januari 2019
Volwassen keuze die getuigt van discipline.
28 januari 2019
Respect!!!

Reacties zijn gesloten.