Annemiek van Vleuten tweede in Vlaanderen: “Kan mezelf niets verwijten”

zondag 7 april 2019 om 16:30
Annemiek van Vleuten tweede in Vlaanderen: “Kan mezelf niets verwijten”

Het is Annemiek van Vleuten niet gelukt om voor de tweede keer in haar carrière de Ronde van Vlaanderen te winnen. De winnares van de editie 2011 werd in de sprint net geklopt door Marta Bastianelli. “De koers was voor mij niet zwaar genoeg”, zei ze na afloop.

“Er werd te afwachtend gekoerst. De sterke ploegen met sprinters leken bang te zijn voor de klimmetjes. Onderweg was ik al aan het balen. Vorig jaar was de koers veel zwaarder”, aldus Van Vleuten, die toen als derde eindigde. “De koers was niet in mijn voordeel, dan is het heel moeilijk om Bastianelli te lossen.”

Van Vleuten ging in de laatste kilometer heel vroeg aan om er een eindeloze sprint van te maken. “Ik heb alles geprobeerd. In de finale wist ik dat ik niet moest wachten op de sprint. Van de honderd sprints tegen Bastianelli win ik er één. Ik kan mezelf niet voor de kop slaan. Heb mooi gekoerst en Bastianelli is een mooie winnares. Natuurlijk is het balen, maar ik zou veel meer hebben gebaald als ik mezelf iets had kunnen verwijten.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Gilberto 7 april 2019 om 22:53

Niet verwacht dat ze het de Italiaanse nog zo moeilijk kon maken. Toch nog erg sterk op ’t eind

toke 8 april 2019 om 03:09

Heel goed gereden…. We zullen in de toekomst nog vaak terugdenken aan deze goude nederlandse generatie.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair