Annemiek van Vleuten na prolongeren titel: “Ben als een raket vertrokken”

Door , dinsdag 25 september 2018 om 17:37
Annemiek van Vleuten na prolongeren titel: “Ben als een raket vertrokken”

foto: Sirotti

Annemiek van Vleuten mag zich nog een jaar de beste tijdrijdster ter wereld noemen. Ze wist na 27,8 kilometer landgenotes Anna van der Breggen en Ellen van Dijk voor te blijven. Na afloop straalde ze dan ook van oor tot oor. “Ik weet hoe mooi het is om in die regenboogtrui te rijden”, zo liet ze weten aan de NOS.

Van Vleuten reed uiteindelijk een halve minuut sneller dan Van der Breggen, terwijl Van Dijk op bijna anderhalve minuut finishte. “Een combinatie van goede benen en heel veel trainen op de tijdritfiets: dat heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Ik ben vandaag als een raket vertrokken. Ik ging dan ook helemaal dood aan de finish.”

“Viel flauw bij de dopingcontrole”
De dag begon niet al te goed voor Van Vleuten. “Ik viel flauw bij de dopingcontrole”, verrast ze. “Ik was even helemaal niet lekker. Dat was niet heel erg fijn, maar ik had nog de tijd om tot mezelf te komen. Ik heb om mijn hoofd leeg te maken Boer Zoekt Vrouw gekeken”, zo laat de Nederlandse lachend weten.

De 35-jarige renster van Mitchelton-Scott is de eerste Nederlandse vrouw sinds Leontien van Moorsel (in 1998 en 1999) die zich tweemaal op rij weet te kronen tot wereldkampioene tijdrijden. “Winnen op een WK is niet zomaar iets. Je hebt er een heel jaar plezier van. Ik ben trots dat ik de trui nog een jaar op de tijdritfiets mag tonen”, zo besluit ze.

Dit artikel delen:

5 Reacties

havana 25 september 2018 om 18:24

Wat een klasbak….

Jacco van Stierop 25 september 2018 om 18:40

Zo zie je maar hoe mensen kunnen verschillen, ik zou acuut gaan hyperventileren en pap in de benen krijgen als ik langer dan 2 minuten dat gepiep van juf Jaspers aan moest horen. Maar ben blij dat het voor Van Vleuten wel heeft gewerkt.

Etika 25 september 2018 om 18:45

“Ik viel flauw bij de dopingcontrole”
Problemen met de schildklier, Annemiek ?

tendam 25 september 2018 om 18:51

Dit is schaatsflits.nl niet.

simonvanderzee 25 september 2018 om 18:51

Boer zoekt vrouw en Annemiek zocht (en vond!) goud

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair