Anna van der Breggen: “Laatste seizoen ingaan als wereldkampioen is kers op de taart

dinsdag 29 september 2020 om 20:38
Video

Het wielerjaar 2020 kan wel eens het beste seizoen uit de carrière van Anna van der Breggen worden. Na de hervatting van het seizoen won ze bijna alle belangrijke afspraken. “Het is best wel een absurd seizoen voor mij”, zegt ze voor de camera van WielerFlits.

Wereldkampioen- en Nederlands kampioen op de weg, Wereld- en Europees kampioen tijdrijden, eindwinst in de Giro Rosa en vierde in de Strade Bianche. “Het is tot nu toe qua uitslagen wel een heel goed jaar”, zegt ze met gevoel voor understatement.

Maar Van der Breggen moest naar eigen zeggen “wel even de knop omzetten” toen begin dit jaar duidelijk werd dat haar hoofddoel, de Olympische Spelen in Tokio, naar 2021 werden doorgeschoven vanwege de gevolgen van het coronavirus. “Het was wel het hoofddoel van dit jaar. Maar de situatie was toen best alarmerend met alle mensen die in het ziekenhuis belandde. Op dat moment wilde ik ook niet bezig zijn met de Olympische Spelen.”

De kersvers wereldkampioen hield vandaag in Maastricht een persconferentie, waarop ze aankondigde haar geplande wielerpensioen uit te stellen tot eind 2021. In de Waalse Pijl kan ze woensdag voor de zesde keer op rij de Waalse semi-klassieker winnen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Scibby 29 september 2020 om 20:54

Blijft toch gek dat ze zo verschrikkelijk goed is en toch al zeker weer dat ze stopt.
Ze stopt iig op haar hoogtepunt.

0
Cayolle 29 september 2020 om 22:33

Mooi! Goed dat WF dit interview plaatst! Ze stopt inderdaad op haar hoogtepunt, beter (hoger) kan bijna niet.

0
Murcia 29 september 2020 om 22:45

Volgens oliebol Joris kan ze alleen winnen door het vallen van anderen. Gelukkig weten wij wel beter. Voeg nog maar wat titels toe aan je palmares Anna!

0
Massimo Bataille 30 september 2020 om 09:19

Tuurlijk is ze een absolute toprenster die altijd meedoet voor de prijzen en ze heeft al tig prijzen gewonnen zonder pech van anderen
Maar ik moet nu ook wel zeggen dat het rijtje overwinningen wegens valpartijen van anderen toch ook al best lang aan het worden is.
Laten we het bij toeval houden (of dat ze gewoon altijd vooraan zit, dus als de beste valt, ze direct kan overnemen).

0
peervaneynthoven 29 september 2020 om 23:41

Wie is Joris de oliebol?

0
Murcia 29 september 2020 om 23:58

Joris van den Berg, onze Herbert vervanger bij de Nos. Gedurende de laatste kilometers van Anna haar zegetocht zaterdag vond hij het nodig om te melden dat haar palmares vooral kwam door valpartijen van anderen. Een soort van omgekeerde Michel Wuyts dus.

0
Brabander 30 september 2020 om 00:38

Een schande

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone