Andrea Bagioli: “Deze zege is voor Fabio Jakobsen”

vrijdag 7 augustus 2020 om 18:58
Andrea Bagioli: “Deze zege is voor Fabio Jakobsen”

foto: Cor Vos (archief)

Andrea Bagioli wist vandaag als eerste over de streep te komen in de Tour de l’Ain. De jonge Italiaan versloeg na een felbetwiste finale niemand minder dan Primož Roglič. “Dit is onvoorstelbaar. Ik kon het aanvankelijk niet geloven”, aldus Bagioli, die de zege opdroeg aan zijn ploeggenoot Fabio Jakobsen.

Bagioli is bezig aan zijn eerste seizoen voor Deceuninck-Quick-Step en vandaag liet hij in Frankrijk zien dat hij ook al kan winnen bij de profs. “Ik kon het gewoon niet geloven na het overschrijden van de finish. Het is echt een heel gek gevoel. Ik moet mijn ploegmaten echt bedanken”, zo vertelt hij in gesprek met DirectVelo.

“Roglič liet in de finale zien erg sterk te zijn. Andere favorieten als Egan Bernal, Tom Dumoulin en Geraint Thomas waren in staat om hem te volgen, waardoor we een selectie kregen. Ik slaagde erin om te overleven en gaf mezelf de opdracht om mee te sprinten. Het zal moeilijk worden om morgen de leiderstrui te behouden, maar ik ga het proberen.”

De 21-jarige renner moest aan de finish gelijk aan zijn teamgenoot Fabio Jakobsen denken, die vandaag is ontwaakt uit zijn kunstmatige coma. “Ik draag mijn zege op aan Fabio. We hopen allemaal dat hij snel zal herstellen en kan terugkeren in het peloton.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Marik 7 augustus 2020 om 19:05

Fijn voor die jongen dat hij dit voor Fabio kon doen. Kan me voorstellen dat dit een emotionele overwinning is.

0
mus van de maasstad 7 augustus 2020 om 20:27

Blegh

Krijg altijd braakneigingen van teksten als “ik draag mijn zege op aan die en die.” Maar het zal wel woke zijn om dit te roepen.

0
Sammysosa 7 augustus 2020 om 21:35

Het begint zo langzamerhand woke te worden om alles dat je niet zint onder woke te scharen. Eat that Boomer

0
Samir Durran 8 augustus 2020 om 02:42

Het klopt dat dit in veel gevallen een clichézinnetje is. Echter van een 21-jarige ploeggenoot die de eerste zege van de ploeg na het voorval pakt, denk ik niet dat we er problemen mee moeten hebben of dat we aan de oprechtheid moeten twijfelen.

0
Sijbrands 7 augustus 2020 om 21:47

Kan Fabio maar mooi bij zijn palmares bijschrijven.

0
Murcia 7 augustus 2020 om 21:51

Het is inderdaad vaak een standaard zinnetje, maar juist bij deze val en deze jonge renner twijfel ik niet aan de oprechtheid ervan. Als het bij mij al een knoop in de maag opleverde hoe is het dan voor een jonge renner die als eerstejaars dit meemaakt binnen zijn ploeg?

0
hjjanssen1973 8 augustus 2020 om 10:09

Deze is voor Fabio… compleet nutteloos. Houdt daar eens mee op, wielrenners.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone