André Greipel eerste leider in Baloise Belgium Tour

woensdag 23 mei 2018 om 16:09
André Greipel eerste leider in Baloise Belgium Tour

André Greipel heeft de openingsrit van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De renner van Lotto Soudal won na etappe van 178,8 kilometer met start en aankomst in Buggenhout de massasprint. De Duitser bleef met een klein verschil Riccardo Minali (Astana) voor.

Vlucht met zes
Na 22 kilometer wisten zes renners zich los te maken van het peloton. De Belgen Aime De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Molly (AGO-Aqua Service) en Dieter Bouvry (Cibel – Cebon) vormden samen met de Ier Conor Dunne (Aqua Blue Sport), de Italiaan Giovanni Carboni (Bardiani – CSF) en de Tsjech Michael Boros (Pauwels Sauzen – Vastgoedservice) de vlucht van de dag. Het peloton liet de zes echter niet te ver wegrijden. De maximale voorsprong zou niet meer dan twee minuten bedragen.

Op weg naar de sprint om de gouden kilometer nam de voorsprong van de vluchters sterk af, maar toch mochten de zes om de bonificatieseconden sprinten. Boros verzamelde met de sprints de meeste secondes. Het peloton werd in de slotfase opgeschrikt door enkele valpartijen, waarbij onder meer Magnus Cort Nielsen (Astana) betrokken was.

Greipel maakt het af
Op negen kilometer van het einde werd de vlucht ingerekend door het peloton. Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) waagde nog een poging om een massasprint te voorkomen, maar werd al vrij snel weer ingerekend door het peloton. In de slotkilometers formeerden de treintjes zich en vochten de sprinters om het wiel van Greipel. Sweeck zijn ploeggenoot Daan Soete wist twee kilometer voor het einde een kloofje te slaan, maar werd in de slotkilometer opgeslokt.

De afsluitende massasprint werd ontsierd door een val. Greipel kwam vroeg op kop en wist met een klein verschil zijn naaste belager Minali voor te blijven. Met Wouter Wippert (zevende) en Bram Welten (tiende) wisten er twee Nederlanders in de top tien te sprinten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

wilco zolderman 23 mei 2018 om 16:12

Wat een levensgevaarlijk parcours, ongelofelijk. Hoge stoepranden, vluchtheuvels in de bocht. En dat midden in de finale.

wielrenner 23 mei 2018 om 16:14

Net als in Noorwegen, daar vielen ze ook met bosjes! Zelfs in de laatste 500 m, de renners achter de valpartij kregen daardoor nog achterstand in tijd berekend door de Noorse officials.

martini151 23 mei 2018 om 16:14

Wat een ongelofelijke val. Die hand in de spaken, die gaat lang moeten revalideren ben ik bang

Neilstrung 23 mei 2018 om 16:16

@Wilco
Welkom in mijn streek…

hofsje 23 mei 2018 om 16:42

Bram welten 7de en 10de knap hoor:)
Bij Astana zal MCN dan wel voor het klassement gaan , prima zege voor Greipel

Rhohan 23 mei 2018 om 17:01

Pittige tegenstand hier voor Greipel

peervaneynthoven 23 mei 2018 om 19:54

Het altijd maar afgeven door de Wuyts c.s. op de “gevaarlijke en onveilige” parcoursen buiten de eigen landsgrenzen waar alles zo voortreffelijk is geregeld krijgt na deze etappe toch wel een heel andere dimensie. Wat een schande voor een professionele wedstrijd. Levensgevaarlijk en niemand trekt zich ook maar een moer aan van het verbod om over stoepen te rijden. Ik zou hier niet meer van start gaan, tenzij mijn baas mij ,op straffe van ontslag, daartoe zou dwingen. Vergelijk dit eens mer de Giro in de afgelopen 2,5 week.

Dark Noise 24 mei 2018 om 12:10

Tim Merlier rijdt sterke spurten, alleen de positionering kan beter, is volgens mij in staat Greipel te kloppen

Headlines

Materiaalzone

Populair