Amund Grøndahl Jansen is terug in koers na een hernia

woensdag 15 september 2021 om 18:33
Amund Grøndahl Jansen is terug in koers na een hernia

foto: Cor Vos

Voor Amund Grøndahl Jansen is de Ronde van Slowakije zijn eerste koers sinds zijn opgave in de Tour de France. De Noorse renner van Team BikeExchange, die tot dit seizoen voor Jumbo-Visma koerste, moest in de afgelopen periode herstellen van een hernia, deelde hij via zijn social media mee aan zijn volgers.

Voor Grøndahl Jansen werd de 1,6 kilometer lange proloog in de Ronde van Slowakije zijn eerste koers in twee maanden tijd. In de Tour de France liet de 27-jarige Noorse renner de derde week aan zich voorbijgaan; al in de openingsetappe naar Landerneau was hij ten val gekomen, waarna hij de etappes steeds op zijn tandvlees uitreed. Na twee weken besloot zijn ploeg BikeExchange hem uit voorzorg uit koers te halen.

“Met een avondinspanning van twee minuten proberen terug te komen in competitie”, schreef hij voor de start van de proloog door Košice op zijn social media. “Sinds de Tour stond ik vanwege een hernia aan de kant, die in een gecontroleerde trainingsomgeving al een paar weken in orde is. Tijd om te kijken hoe het gaat met koersen”, aldus Grøndahl Jansen, die in Slowakije vooral zijn kopman Kaden Groves moet bijstaan in de sprintetappes.

Dit artikel delen:

4 Reacties

xistnc 15 september 2021 om 19:42

Tjonge, het heerst.

Barry Batsbak 15 september 2021 om 21:21

Leugens! Flagrante leugens! Hij had geen hernia, dat maakt de media ervan. Hij heeft vast in de luwte lekker getraind. Iedereen zand in de ogen gestrooid. Aldus het medisch tribunaal in de reaguurderspanelen van WF.

Beer 15 september 2021 om 21:38

Zou hij morgen ook iedereen naar huis rijden en de rit winnen? ;-)

Barry Batsbak 15 september 2021 om 23:39

Ongetwijfeld. Compleet met vuistje.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair