Amstel Gold Race: debutanten Asgreen en Bagioli voeren Quick-Step Alpha Vinyl aan

donderdag 7 april 2022 om 12:28
Amstel Gold Race: debutanten Asgreen en Bagioli voeren Quick-Step Alpha Vinyl aan

foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl heeft haar selectie voor de Amstel Gold Race bekendgemaakt. De Belgische ploeg stelt onder andere Kasper Asgreen en Andrea Bagioli op. Beiden reden de Amstel Gold Race nog niet eerder, maar zullen zondag als speerpunten moeten fungeren in de Limburgse heuvelklassieker.

Asgreen was de afgelopen weken de beste renner van Quick-Step Alpha Vinyl in de Vlaamse kasseikoersen, terwijl Bagioli onlangs de laatste etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam wist te schrijven. Naast deze twee kopstukken, kent de selectie nog drie debutanten: Davide Ballerini, Jannik Steimle en Stan Van Tricht.

Florian Sénéchal en Zdenek Stybar reden de Amstel Gold Race al vaker. Dat deed ook Julian Alaphilippe, maar de wereldkampioen is er zondag niet bij. Samen met onder andere Remco Evenepoel rijdt de wereldkampioen momenteel in de Ronde van het Baskenland, die zaterdag pas eindigt. Hij zal later wel zijn opwachting maken in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

“Ondanks dat we wat wijzigingen moesten doorvoeren in ons rooster, omdat de wedstrijd plaatsvindt in het weekend dat de Ronde van het Baskenland eindigt, starten we met vertrouwen”, zegt ploegleider Geert Van Bondt. “We kijken in het bijzonder naar Kasper en Andrea, die een beetje ziek was na zijn dagsucces in Catalonië, maar nu weer gezond is. We hopen mee te doen in de finale, vooral omdat sommige van onze renners een vrije rol hebben en op dit heuvelachtige parcours iets kunnen.”

Lees ook:
Voorbeschouwing Amstel Gold Race 2022
Deelnemerslijst Amstel Gold Race 2022
Voorspel de winnaar van de Amstel Gold Race 2022

Dit artikel delen:

5 Reacties

Steven_E 7 april 2022 om 12:32

Edit redactie: dankje, het is aangepast!

0
Renaissance 7 april 2022 om 12:36

Ploeg voor in de marge. Gaan misschien top 10 rijden, maar zie ze niet meestrijden voor de overwinning.

0
Zenon J. 7 april 2022 om 13:09

Dit is eigenlijk wel de klassieker die het beste past bij de mogelijkheden van Bagioli: sterk op korte steile klimmetjes en een meer dan gemiddelde sprint. Ik zie hem nog wel top 5 rijden, mede doordat veel concullega’s nog in Spanje rijden

0
quickstep_wolfpack 7 april 2022 om 13:53

Superduo alaphilippe en evenepoel sluiten in Brabantse pijl aan volgens mijn

0
harryjohan71 7 april 2022 om 18:53

QSA heeft wijzigingen moeten doorvoeren in het rooster voor iets wat al in september vorig jaar bekend was. Ik wist niet dat ze al in september 2021 het rooster voor april 2022 gereed hadden. Dit klinkt nog dommer dan continu het excuus van zieken te noemen. Ook hier moet het weer benoemd worden dat Bagioli enkele dagen ziek is geweest.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone