Alvarado verslaat Brand in de sneeuw van Lille, Betsema derde

zondag 7 februari 2021 om 14:37
Alvarado verslaat Brand in de sneeuw van Lille, Betsema derde

foto: Cor Vos

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de X2O Badkamers Trofee-veldrit in Lille op haar naam geschreven. De Europese kampioene van Alpecin-Fenix was nipt de betere van wereldkampioene Lucinda Brand in de lastige sneeuwcross. De winst werd beslist in een sprint-à-deux. Sanne Cant reed een ijzersterke cross, maar strandde op de vierde plaats, kort achter Denise Betsema.

Denise Betsema schoot uit de startblokken in de sneeuw. Ze sloeg al in de eerste ronde een gaatje met Ceylin del Carmen Alvarado, Sanne Cant en Lucinda Brand. Door een valpartij raakte Alvarado haar tweede plek kwijt aan Cant, die ook sterk begon aan de Krawatencross. Annemarie Worst kwam ook op gang en sloot na de eerste ronde aan bij de voorste vier.

Cant en Betsema vinden elkaar
Even sloot Belgisch kampioene Cant aan bij Betsema, maar door oponthoud kon de winnares van zaterdag in Middelkerke weer wegrijden. De Texelse wisselde vervolgens van banden, waardoor Cant de kop overnam. Betsema en Cant gaven elkaar weinig ruimte, terwijl Alvarado, Brand en Worst door wat foutjes op achterstand reden.

foto: Cor Vos

In de vierde ronde maakte Alvarado de aansluiting bij Betsema en Cant. De kopvrouw van Pauwels Sauzen-Bingoal gleed vervolgens onderuit en moest daardoor even pas op de plaats maken. Even leek Cant weg te rijden van haar Nederlandse concurrenten, maar ze maakte een fout bij de balken.

Brand en Alvarado sprinten om de zege
Bij het ingaan van de slotronde troepte alles samen van voren. Wereldkampioene Lucinda Brand demarreerde bij start-finish en nam er de kop over. Daarmee zette ze de rest onder druk, maar Cant nam het initiatief in de powerstroken. Toch kon de Belgische het verschil niet maken. Brand en Alvarado reden vervolgens op het technische stuk weg van Betsema en Cant.

Het draaide daarna uit op een sprint met twee om de overwinning, waarin de Europese kampioene het nipt haalde van de wereldkampioene. In de achtergrond sprintte Betsema naar de derde plaats, waardoor Cant (die een leegloper had in de slotronde) vierde werd.

Spanning in klassement
In het klassement van de Soudal Ladies Trophy, de vrouwelijke tegenhanger van de X2O Badkamers Trofee, heeft Brand haar leidende positie op Betsema uitgebreid van 38 seconden naar 41 seconden. Alvarado is derde op meer dan vier minuten. Volgende week is de slotmanche in Brussel.

foto: Cor Vos

X2O Badkamers Trofee 2020-2021
Uitslag vrouwen – Manche 7 in flag-be Lille

1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado in 48m50s
2. flag-nl Lucinda Brand in z.t.
3. flag-nl Denise Betsema op 13s
4. flag-be Sanne Cant op 20s
5. flag-nl Annemarie Worst op 32s
6. flag-nl Inge van der Heijden op 1m44s
7. flag-nl Fem van Empel op 1m45s
8. flag-nl Manon Bakker op 1m47s
9. flag-nl Yara Kastelijn op 1m50s
10. flag-it Eva Lechner op 2m08s

Dit artikel delen:

22 Reacties

Apemantus 7 februari 2021 om 14:41

Hele mooie cross gezien. Cant verrassend sterk. Had deze cross waarschijnlijk in het rood omcirkelt. Brand enigzins verzadigd door de WK winst?

tendam 7 februari 2021 om 15:03

Verzadigd? Daar bleek weinig van.

Apemantus 7 februari 2021 om 15:09

Heeft uiteraard nog alles gegeven in de sprint, maar moet sinds het WK toch wel steeds van ver komen. Maar we gaan het in de gaten houden. Zou jammer zijn als ze dit dominante seizoen als een nachtkaars uit laat gaan.

Dolfy 7 februari 2021 om 14:43

Geweldige wedstrijd. De vier eerste staken er net wat meer bovenuit dan Worst die net steeds de echte aansluiting miste. Cant sterk, haar ervaring in het sneeuw maakte haar gevaarlijk. Zegt zelf dat ze op het eind een leegloper had. Wel jammer voor haar. Podium zat er wel in.

Wheely 7 februari 2021 om 14:46

Heerlijk genoten! Zwaar bevochten cross, de blijdschap bij Alvarado was veelzeggend. Ik gunde ze het alle vier maar ben blij dat deze topper hem toch nog kon pakken.

Limal 7 februari 2021 om 14:46

Heerlijk mooie wedstrijd! De ondergrond sneeuw-modder zou er meer mogen liggen ;-)

Spijtig dat Cant na een sterke wedstrijd op het einde vanwege eerst een fout aan de balken en dan een leegloper niet kon meesprinten, maar toch onverwacht knappe wedstrijd van haar tegen de Nederlandse wereldtoppers.

HoofdIsVrij 7 februari 2021 om 14:48

Stuur deze beelden maar op naar het Olympisch comité!

Limal 7 februari 2021 om 14:50

Haha, ja, doen!

Romāns Vainšteins 7 februari 2021 om 14:58

Dan is ze nu mentaal weer sterk, want ze wint. Dit in tegenstelling toen ze verloor, toen was ze mentaal zwak.

Deel Koeper 7 februari 2021 om 15:49

Ze gaat er inderdaad heel erg sterk mee om als alles meezit.

Beer 7 februari 2021 om 15:18

Knap van Cant! Geeft haar criticasters lik op stuk.

Michelangelo 7 februari 2021 om 17:23

Iets met 1 zwaluw?

Lik op stuk? Uiteindelijk rijdt ze een knappe cross, maar pist ze weer naast het potje. Volgens mij 1 overwinning (BK), en dan nog ergens een keer een podium in een B-cross. Als je daarmee je criticasters lik op stuk geeft, dan hebben wij toch een ander beeld.

En verder is voor mijn gevoel het seizoen soort van “afgelopen” na het WK. Decompressie bij zo’n beetje alles en iedereen. Met soms verrassende uitslagen.

Beer 7 februari 2021 om 17:41

Blijft een topper.

Michelangelo 7 februari 2021 om 17:47

WAS een topper… dit jaar niet meer dan middenmoot. En dat zie ik niet beteren in de aankomende jaren. Als Kopecky volgend jaar zichzelf richt op de cross, dan zie ik Cant volgend jaar zelfs haar Belgische titel kwijtraken.

Maar ja, een Vlaamse kinderhand is soms gauw gevuld….

Barry Batsbak 7 februari 2021 om 18:29

Gewoon degelijk gereden, in Lille kan ze altijd net wat extra. Als ze nou begin december op gang was gekomen en in het gezelschap van de toppers om de knikkers had gestreden zou ik het nog als lik op stuk willen beschouwen. Kom nu niet verder dan een toevalstreffer, die leuker was geweest zonder leegloper. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Van de Belgische dames is het natuurlijk nog steeds wel de topper over het hele seizoen, dat mag gezegd.

harryjohan71 7 februari 2021 om 19:11

Het seizoen is afgelopen. De rest heeft de teugels na het WK laten vieren, waardoor Cant een keer 4e kan worden. Voor haar een mooie prestatie, maar meer ook niet.

Erik33 7 februari 2021 om 15:47

Cant lijkt weer de oude. Lekker stumpen op de zware stukken en in het wiel op de geasfalteerde stukken. Uiteindelijk toch geflikt op het einde, beetje zuur maar het excuus van een leegloper is de verklaring.

Thijs E 7 februari 2021 om 17:41

Geflikt? Door wie dan?

Apemantus 7 februari 2021 om 17:45

Door het lot denk ik.

Michelangelo 7 februari 2021 om 18:49

Volgens mij door dat balkje…

Robbiebier 7 februari 2021 om 18:54

Cant weer de oude???Na één aardig koersje,denk dat het eerder komt dat we aan het eind van het seizoen zitten.
Maar we zullen de resterende koersen wel zien.

SteelHorseCowboy 7 februari 2021 om 21:17

Fantastische koers en heerlijk om Sanne Cant zo te zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair