Alpecin-Fenix verdedigt Strade Bianche-titel met Gogl en Vermeersch

donderdag 3 maart 2022 om 11:31
Alpecin-Fenix verdedigt Strade Bianche-titel met Gogl en Vermeersch

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft de laatste winnaar van Strade Bianche in de gelederen, maar Mathieu van der Poel zal er dit jaar om bekende redenen niet bij zijn in de Italiaanse gravelkoers. Bij afwezigheid van MVDP zal Michael Gogl een van de mannen zijn om op te letten bij de Belgische formatie.

De Oostenrijker Gogl is al meermaals goed voor de dag gekomen in Strade Bianche: in 2020 werd hij verrassend negende, vorig jaar behaalde hij zelfs een zesde plaats. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar Alpecin-Fenix, dat nog enkele mannen aan de start brengt die dit werk aankunnen.

De rest van de selectie bestaat namelijk uit Xandro Meurisse, Stefano Oldani, Robert Stannard, Floris De Tier, Scott Thwaites en Gianni Vermeersch. Twaites werd in 2017 tiende in de Strade Bianche, Vermeersch kwam vorig jaar als veertiende aan op het Piazza del Campo.

Selectie Alpecin-Fenix flag-be voor Strade Bianche flag-it (5 maart):
flag-at Michael Gogl
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Stefano Oldani
flag-au Robert Stannard
flag-be Floris De Tier
flag-gb Scott Thwaites
flag-be Gianni Vermeersch

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 3 maart 2022 om 13:54

Zou hele mooie ondersteuning voor Mathieu zijn geweest, hopelijk weten ze juist te profiteren van zijn afwezigheid en grijpen ze hun eigen kans.

0
Posterix 3 maart 2022 om 14:36

Ik hoop dat het ze lukt, want niks is leuker dan een onverwachte renner die wint. Toch vrees ik voor een Alaphilippe… Wie anders gaat hier winnen?

0
miland12 3 maart 2022 om 19:06

Pidcock.. zat er vorig jaar al heel dicht bij. Geloof wel dat hij de juiste stappen gemaakt kan hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone