Alles lukt bij Anna van der Breggen: “Het is ongelooflijk”

zaterdag 26 september 2020 om 17:27
Alles lukt bij Anna van der Breggen: “Het is ongelooflijk”

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen viel aan in de voorlaatste ronde, bleef uit handen van de achtervolgers en werd voor de tweede keer in drie dagen wereldkampioen. Ongekende weelde voor de 30-jarige renster. “Het is echt ongelooflijk!”

Alles lijkt nu te lukken bij Van der Breggen. Zo werd zij niet alleen twee keer wereldkampioen, maar won zij eerder deze maand ook nog eens de Giro Rosa. De Nederlandse moest er elke keer, dus ook vandaag, hard voor werken. “Het was een heel zware wedstrijd”, vertelt ze in het flashinterview. “Ik was vanaf de start al aan het vechten. De beklimmingen waren heel zwaar.”

De Nederlandse vrouwen hielden zaterdag lang hun kruit droog, maar in de laatste vijftig kilometer sloegen zij hun slag. “Uiteindelijk probeerden we de wedstrijd hard te maken. Iedereen was moe, dus besloot ik er voor te gaan. Maar het was echt nog heel ver.”

Na Innsbruck in 2018 is dit de tweede wereldtitel op de weg voor Van der Breggen. In Oostenrijk won Van der Breggen twee jaar geleden op eenzelfde manier als vandaag. “Ik heb daar nooit echt aan gedacht”, legt ze uit. “Het circuit is ook anders dan in Innsbruck, waar ook een aantal vlakken stukken in zaten.”

Met een grote glimlach sluit zij af: “Dit seizoen is vooralsnog heel erg goed voor me. De overwinningen heb ik weliswaar vlak achter elkaar behaald, maar ik ben goed in vorm. Al moet ik nu zeggen dat ik toch wel echt vermoeid ben.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

BW52 26 september 2020 om 17:32

Gefeliciteerd

0
Wheely 26 september 2020 om 17:41

Prachtige solo!

0
sooike 26 september 2020 om 18:06

En een bedankje naar haar team kon er niet af ?

0
jooprioolpijp 26 september 2020 om 18:34

…en als ze wel dankjulliewel zegt komt er weer iemand klagen dat ze een vooraf ingestudeerd perspraatje afdraait.
OT: idd, knappe solo, leek aan het einde wel in te zakken. Dat ze ‘wel echt vermoeid’ is, wil ik wel geloven – is d’r geraden ook.

0
Maglia Rosa 26 september 2020 om 18:36

Dat verplichte bedankje zal ze ook vast wel gedaan hebben, maar dit was toch vooral een individuele prestatie. De kopbeurt van Vos was nuttig, maar Annemiek reed in eerste instantie toch vooral tegen Anna.

0
HennieK 26 september 2020 om 18:40

@Sooike, viel mij ook op. Geen bedankje voor haar team, haar ouders, de mekaniekers, ploegleiding, sponsors, bond, vriend, buren en hond. Wat ongelofelijk arrogant na zo’n gestolen overwinning!

0
Cayolle 26 september 2020 om 18:48

@HennieK: :-)
@Sooike: Anna kennende zal dat bedankje er echt wel komen.
Schitterende winnaar en ja, ook schitterend ploegenwerk. Annemiek mag dan in eerste instantie voor zichzelf gereden hebben, daarna (toen Anna voorop zat) toch schitterend afstopwerk.

0
Romāns Vainšteins 26 september 2020 om 19:29

Van der Breggen en van Vleuten zijn gewoon keiharde concurrenten natuurlijk. Die gaan echt niet dromerig kwijlend naar elkaar verwijzen in interviews achteraf.

0
rahimns 26 september 2020 om 23:19

Bij de NOS was ze in het interview gewoon dankbaar richting de rest van de groep hoor… misschien even iets verder kijken dan alleen de tekst hierboven.

0
leo jansen 27 september 2020 om 12:59

Bedaankt foor die bloemen.

0
Cochise 26 september 2020 om 19:22

De reactie van Demey over van der Breggen en Van Vleuten is wel een mooie (maar anderzijds misschien ook wel veelzeggend over het Belgische vrouwenwielrennen): “Anna is de tegenpool van Annemiek, die wel erg maniakaal is, een fenomenale atlete maar ook het bewijs dat je niet extreem hoeft te doen om mooie resultaten te behalen.”

0
Westfalen 26 september 2020 om 22:43

Zonder hard werken komt Anna er ook niet, maar ze moet het vooral van haar bovenmatige talent hebben. Goed om te zien dat er meerdere wegen naar het wereldkampioen worden leiden.

0
SCIC 26 september 2020 om 21:48

Annemiek is een fenomenale atlete met deze prestatie. Maar ze mist het tactisch vernuft van Anna, anders was haar prijzenkast veel voller geweest. Waarom sprintte Annemiek mee in de Giro Rosa terwijl ze in het klassement een straatlengte voor lag?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone