Alexander Serebryakov (Euskaltel) test positief op doping

zaterdag 6 april 2013 om 21:21

Serebryakov Aleksander

foto: Sirotti

Alexander Serebryakov is betrapt op het gebruik van doping. Dit maakt zijn werkgever Euskaltel-Euskadi bekend. De Baskische formatie heeft Serebryakov direct ontslagen.


De 25-jarige Rus testte op 18 maart positief toen hij thuis aan het trainen was. Euskaltel geeft in een persbericht aan verbaasd te zijn dat sommige renners nog steeds niet begrijpen dat wielrennen een schone sport zou moeten zijn. De ploeg keurt dit soort gedrag met nadruk af.

Serebryakov zegt in een reactie: “Ik wil duidelijk maken dat het team niets te maken heeft met deze situatie. Het is een persoonlijk probleem, dat ik in de komende dagen ga proberen te verduidelijken. Ik betreur ten zeerste wat er is gebeurd en ik bied mijn excuses aan de ploeg en mijn teamgenoten aan voor deze onfortuinlijke situatie.”

De Russische spurter reed vorig jaar nog voor Team Type 1. Hij behaalde daar voornamelijk in kleinere wedstrijden goede resultaten. Dit leverde hem veel RiderValue-punten op. Hij werd hierdoor een interessante renner voor Euskaltel, dat vorig jaar juist punten nodig had om de WorldTour-licentie te behouden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.