Alex Molenaar zegeviert in Qinghai Lake na knappe solo

zondag 21 juli 2019 om 08:30
Alex Molenaar zegeviert in Qinghai Lake na knappe solo

foto: León van Bon/Topcompetitie

De achtste etappe van de Tour of Qinghai Lake (2.HC) is gewonnen door een Nederlander. De 20-jarige Alex Molenaar kwam namelijk als eerste over de streep in Qingshizui. De renner van Monkey Town-à Bloc wist een knappe solo met verve af te ronden.

De achtste etappe van de Chinese rittenkoers werd ook wel gezien als de koninginnenrit, aangezien de renners in de finale over een pittige beklimming (17 km aan 4,1%) werden gestuurd. Bovendien lag de top op 3799 meter, en dat na ruim tweehonderd kilometer koersen. De finish lag na een snelle afdaling van goed twintig kilometer.

Het duurde een tijdje vooraleer er een kopgroep wegreed, maar uiteindelijk wisten acht renners – waaronder Molenaar – een mooie voorsprong bij elkaar te fietsen. De coureur van het continentale Monkey Town-à Bloc bleek uiteindelijk de sterke op de slotklim, waardoor hij als eerste begon aan de afdaling.

Chalapud blijft leider 
Het bleek voor Molenaar vervolgens een koud kunstje om naar de zege te soleren. Branislau Samoilau en Hernan Aguirre – de nummers twee en drie – kwamen bijna twee minuten later binnen. De leiderstrui blijft in het bezit van de Colombiaan Robinson Chalapud. De Tour of Qinghai Lake duurt nog tot en met zaterdag.

Voor Molenaar is het overigens zijn tweede zege van het seizoen. Eerder won hij al een etappe in de Oberösterreichrundfahrt. Daarnaast werd hij in Ede zesde op het NK voor beloften.

Dit artikel delen:

2 Reacties

assen 21 juli 2019 om 09:13

Ha ha, proficiat, knappe overwinning!

0
Pseudo Niem 21 juli 2019 om 18:59

Wie??

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone