Alessandro Covi wint na lange solo: “Ik ben helemaal geen klimmer”

zaterdag 28 mei 2022 om 18:12
Alessandro Covi wint na lange solo: “Ik ben helemaal geen klimmer”

foto: Cor Vos

Alessandro Covi toonde zich na de twintigste etappe dolblij met zijn ritzege. De Italiaan blikte in het flashinterview ook terug op zijn vorige twee Giro’s waarin hij geen etappe wist te winnen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Het is nu eindelijk gelukt, nadat ik in de afgelopen jaren een aantal keer zo dichtbij was. Ik kwam naar deze Giro met de intentie om Almeida te helpen, maar hij moest de wedstrijd verlaten vanwege corona. Daarna mocht ik voor eigen kans gaan.”

“Vandaag zag ik kansen door al vroeg aan te vallen. Dat deed ik omdat ik helemaal geen pure klimmer ben. Op de laatste klim heb ik me kranig verweerd en dat is fantastisch, voor zowel het team als voor mijzelf. Ik ben trots dat ik eindelijk heb kunnen in deze mythische bergen”, eindigt de ritwinnaar.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Limal 28 mei 2022 om 18:21

Knap gedaan van Covi! Op een dag als vandaag wint diegene die nog het meeste in de tank heeft zitten – zowel mentaal (als niet-klimmer op z'n Van der Poels op het juiste ogenblik aangaan) als fysiek (op eigen ritme niet kraken). Finaal ook nog een mooi prijsje voor UAE.

Landeirovic 28 mei 2022 om 19:20

Knappe zege! Zijn 3e dit seizoen.

Hiermee zorgt hij ervoor dat Uae hun streak verder zet. Ze hebben nu de afgelopen 8 grote rondes minimum 1 rit gewonnen in elke ronde. Hiermee zijn ze mijlen ver koploper!

RLM 28 mei 2022 om 19:31

Covi was vandaag supersterk, verdiend gewonnen. Ik weet zelf niet of ik liever deze rit of de Strade rit van vorig jaar zou winnen, maar goed. Zo kan UAE toch nog neutraal toekijken op deze Giro.

Jean Dumas 29 mei 2022 om 06:50

Achteraf is het mooi wonen, maar er gebeurt zoveel in de wielersport de laatste paar jaar dat verdere analyse verdient. Het lijkt erop dat steeds minder renners breken in een bergetappe, en het steeds moeilijker wordt voor de toppers en topploegen om vluchters terug te halen. Bahrain leek het ook niet te proberen en Bora en Ineos hielden zich afzijdig tot het steile deel van de slotklim. Ik schud wel het hoofd als je ziet dat Covi en Novak de dagzege betwisten vanuit een kopgroep met Ciccone, Formolo, Arensman en Leemreize.