Alessandro Covi: “Afgelopen winter gewicht verloren”

donderdag 17 februari 2022 om 19:26
Alessandro Covi: “Afgelopen winter gewicht verloren”

foto: Cor Vos

Alessandro Covi is goed op dreef in de Ruta del Sol. Nadat gisteren enkel de vroege vluchters hem van de zege wisten te houden, was het vandaag raak voor de Italiaan. Op de steile slothelling was hij iedereen de baas. “Ik zag echt af in de laatste paar meters, maar ik ben zo blij dat ik deze overwinning kon pakken voor het team”, laat Covi weten op de site van UAE Emirates.

Degene die de lont aan het kruitvat stak op klim naar de streep was Wout Poels. “In de laatste kilometer volgde ik de aanval van Poels. En toen ik merkte dat hij een beetje stilviel, zag ik mijn kans gekomen”, kijkt Covi terug op de finale. Hij sloeg na dit moment gelijk een gat op de rest van het peloton.

Afgelopen weekend won Covi ook al de Vuelta a Murcia. “Ik ben momenteel goed in vorm. Afgelopen winter heb ik hard gewerkt en is het me gelukt om wat gewicht te verliezen. Nu probeer ik gewoon het maximale te halen uit de goede benen die ik momenteel heb en van het wielrennen te genieten. Ik heb de gele trui, wat spannend is. Ik weet dat het moeilijk wordt om de leiderspositie te verdedigen, maar ik blijf gewoon mijn best doen en het dag na dag bekijken.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Rando Merus 17 februari 2022 om 21:08

jaja ik denk het ook

0
bellevue 18 februari 2022 om 00:00

maagringetje? Ribben laten wegnemen? Of is dat te 2005?
Zijn kanis weegt ongeveer 10kg.
Zonder dat wint hij nog de Tour.

0
Dikke Man 18 februari 2022 om 09:04

Hij heeft zeker geleerd te eten? Op deze manier praat hij zichzelf nog een dopingschorsing aan terwijl werkelijk niemand hem verdenkt. Zeg gewoon dat je lekker uit de winter bent gekomen.

0
Dikke Vrouw 18 februari 2022 om 09:10

Ketones ontdekt?

0
Rodrick 18 februari 2022 om 14:57

Ik niet. Baal ik van.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone