Aleotti bedankt Schelling na tweede plek: “Daar ben ik heel blij mee”
foto: Cor Vos
zondag 1 augustus 2021 om 18:24

Aleotti bedankt Schelling na tweede plek: “Daar ben ik heel blij mee”

Giovanni Aleotti moest in Circuito de Getxo genoegen nemen met de tweede plaats, maar daar kan de jonge Italiaan van BORA-hansgrohe zeker mee leven. “Helaas was Giacomo Nizzolo veel te sterk, maar ik ben nog steeds heel blij met mijn tweede plaats en heel dankbaar voor de steun van de ploeg”, reageert Aleotti.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We reden een goede wedstrijd en het was een nagenoeg perfecte dag van de ploeg”, aldus de 22-jarige Aleotti. “Met nog 50 kilometer te gaan probeerden we de kopgroep terug te halen en konden we het peloton uit elkaar rijden. Daarna ging het vol gas tot de laatste klim. De ploeg steunde Ide (Schelling, red.) en mij en hield ons uit de problemen, zodat we veel energie konden besparen voor de finale.”

Onder meer Patrick Konrad en Wilco Kelderman hadden een helpersrol. Vooraan zaten Schelling en Aleotti na de laatste klim in de beslissende kopgroep van zeven. “In die laatste kilometers konden we allebei ons werk doen en het lastig maken voor de rest. Toen Ide gepakt werd na zijn aanval heeft hij alles gegeven om mij naar de laatste oplopende strook te leiden”, vertelt de uiteindelijke nummer twee. Alleen Nizzolo was sneller dan hem.

Ploegleider André Schulze was erg te spreken over het presteren van BORA-hansgrohe. “De ploeg heeft perfect samengewerkt in de laatste 50 kilometer en heeft een stempel gedrukt op deze koers. Met Ide en Giovanni hebben we alles gegeven en geprobeerd in de slotfase. We hebben geen fouten gemaakt. Als iemand simpelweg beter is, kunnen wij daar ook niets aan doen”, aldus Schulze.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2021 18:49
Op zich prachtige reactie en best een dikke proficiat.
Maar wel de tweede dag op rij dat ik iemand heel blij en tevreden zie met een tweede plek… dat moet geen gewoonte worden ;)
    2 augustus 2021 00:56
    Sprint tegen Nizzolo verliezen als klimmer moet je niet om treuren lijkt me
1 augustus 2021 19:10
Leuk dat ze in dit soort koersen Konrad en Kelderman laten knechten.
    1 augustus 2021 21:46
    Lijkt wel DSM. ‘t zal Kelderman aangenaam bekend voorkomen…
1 augustus 2021 19:39
"Als iemand simpelweg beter is, kunnen wij daar ook niets aan doen”,

Wat een ontzettend aangename reactie. Soms is iemand gewoon beter. Dat is geen schande, en het is ook geen schande dat toe te geven. Applaus voor deze man.
1 augustus 2021 20:24
Ah ja Andre Schulze. Die heeft ook nog een jaartje voor de Basken gereden.

Reacties zijn gesloten.