Alejandro Valverde mikt op rentree in Giro di Sicilia

vrijdag 3 september 2021 om 21:42
Alejandro Valverde mikt op rentree in Giro di Sicilia

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde keert over drieënhalve week terug in koers na zijn val in de Vuelta a España, waarbij de Spaanse renner een sleutelbeenbreuk opliep. Zijn eerste koers is normaal gesproken de Giro di Sicilia, die op dinsdag 28 september begint.

Valverde kwam in de zevende rit van de Vuelta hard ten val toen hij in een rechterbocht onderuit schoof en een ravijn ingleed. De 41-jarige Spanjaard van Movistar probeerde nog wel verder te rijden, maar merkte al snel dat het niet meer ging. Uit onderzoek bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken, waaraan hij moest worden geopereerd. Van die operatie is hij nog aan het herstellen, maar al een week na zijn val zat hij alweer op zijn fietstrainer.

In het programma La Montonera van de Spaanse afdeling van Eurosport liet Valverde weten dat hij normaal gesproken op 28 september de competitie hervat met de vierdaagse Giro di Sicilia. Daarna werkt hij een programma van Italiaanse eendagskoersen af, met Tre Valli Varesine (5 oktober), Milaan-Turijn (6 oktober), de Gran Piemonte (7 oktober) en de Ronde van Lombardije (8 oktober). Het WK in Vlaanderen komt te vroeg voor de routinier.

Valverde bevestigde verder dat hij ook in 2022 blijft koersen. Zijn werkgever Movistar moet zijn verlengde contract nog wel officieel aankondigen, maar deelde al wel zijn quotes via de officiële accounts op social media.

Dit artikel delen:

5 Reacties

nkunku1244 3 september 2021 om 23:35

Belangrijkste nieuws is volgens mij dat ie door gaat in 2022. Of was dat al duidelijk?

Blackcanyon 4 september 2021 om 01:08

Mooi, dan kan hij in 2022 nog een even laten zien hoe t moet in de Waalse Pijl.

Al Phila 4 september 2021 om 08:41

Ik had wel gegokt op Emilia en nog enkele wedstrijdjes, maar dit is een behoorlijk programma. Nu is het bij een ‘eenvoudige’ breuk ook zo weer op de fiets stappen en verlies je niet meteen heel veel competitie.

Mystieke_Monnik 4 september 2021 om 08:57

Heeft ook wel zijn deel gehad met blessures in zijn lange carrière. Fijn voor hem dat het niet eindigt met een val.

beppe-saronni 4 september 2021 om 12:38

Mooi dat hij er nog een jaartje aan vast knoopt. Ik denk dat hij zeker nog van grote waarde kan zijn voor zijn ploeg. Een van de grootste renners van de laatste 20 jaren

Headlines

Populair

Materiaalzone