Alejandro Valverde: “Ben goed genoeg om mee te strijden in Lombardije”

woensdag 5 oktober 2022 om 09:32
Alejandro Valverde: “Ben goed genoeg om mee te strijden in Lombardije”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde mag dan bezig zijn aan zijn afscheidstournee, er lijkt nog niet veel sleet te zitten op de 42-jarige Spanjaard. Met een tweede plaats in de Coppa Agostoni, vierde stek in de Giro dell’Emilia en derde plek in Tre Valli Varesine lijkt de renner van Movistar klaar voor een spetterend slotakkoord in de Ronde van Lombardije.

Valverde deed dinsdag in Tre Valli Varesine opnieuw mee om de overwinning, al moest hij in een sprint zijn meerdere erkennen in winnaar Tadej Pogačar en Sergio Higuita. “Ik wil de ploeg bedanken voor het geweldige werk dat ze hebben verricht. We hebben de koers vanaf de start gecontroleerd met UAE Emirates. We hadden zo alles onder controle”, liet Valverde na afloop weten in gesprek met Esciclismo.

“In de finale zei ik tegen Enric Mas (zijn ploeggenoot, red.) dat hij ook zijn eigen kansen moest pakken, maar het werd uiteindelijk een sprint. Ik kon in de slotfase rekenen op steun van Enric en Einer Rubio. Ik moet Pogačar feliciteren, hij was gewoon de snelste”, is Valverde eerlijk in zijn analyse.

Il Lombardia
Valverde maakt zich nu op voor de laatste koers uit zijn carrière: de Ronde van Lombardije van aankomende zaterdag. De Murciaan wist la corsa delle foglie morte nog nooit te winnen, maar eindigde wel als tweede in 2013, 2014 en 2019. Kan Valverde zaterdag op een sprookjesachtige manier afscheid nemen van de sport? “Ik behoor wel tot de favorieten, als alles goed gaat. Het hangt echter allemaal af van het koersverloop en de vorm van de dag.”

“Ik ben momenteel goed genoeg om mee te strijden voor de overwinning. Bovendien vind ik het een mooi parcours, het bevalt me beter dan de voorgaande jaren”, blikt ‘El Imbatido’ vooruit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 5 oktober 2022 om 09:37

Het grote afscheidsweekend staat voor de deur, ik word er echt een beetje emotioneel van.

4
Ronellenfitsch 5 oktober 2022 om 10:16

Nog een jaartje doorgaan? Alsjeblieft?

3
Grote Plateau 5 oktober 2022 om 14:05

Valverde is goed genoeg om nog een jaar een hoop punten te pakken met top 10 plaatsen in grote wedstrijden.

Probleem is dat hij zo’n dwingende présence heeft dat hij de vernieuwing/verandering van Movistar totaal in de weg staat.

Er zal sowieso een groot vallen in hun Movistar resultaten nu hij er volgend jaar niet meer bij zal zijn.

2
Japsie 5 oktober 2022 om 10:57

Haalt de laatste week toch weer zijn hoge voorjaarsvorm. Ik ga dromen van een sprint-a-deux tussen de Onverslaanbare en de Haai om de zege op zaterdag. Zondag graag een soloaankomst van Gilbert in Tours. Afscheidsweekend van drie extreme coureurs.

1
Duh 5 oktober 2022 om 14:44

En vergeet Rebellin niet, overklast deze 3 grootheden door gewoon een week langer door te gaan ;)

0
Robertje2006 5 oktober 2022 om 10:31

Is er al bekend wat hij gaat doen na zijn wielerpensioen? Ploegleider worden bij Movistar?

0
josi 5 oktober 2022 om 10:35

Werken ze bij Movistar met ploegleiders dan?

5
Romāns Vainšteins 5 oktober 2022 om 10:44

Vraag me af of hij daarvoor geschikt zou zijn. Het zijn niet altijd de absolute kopmannen die tijdens een carriere het beste totaaloverzicht bijeengesprokkeld hebben. Als speerpunt binnen Movi is hij natuurlijk ook altijd belangrijk stakeholder geweest binnen de ploeg die hier doorgaans vierkant uitgelachen wordt.

0
Steve De Wolf 5 oktober 2022 om 12:07

Ik wens hem de overwinning van harte.
Of misschien een jaar erbij?

0
Romāns Vainšteins 5 oktober 2022 om 10:34

Hem zijnde had ik aankomend jaar na Pijl&Luik afgezwaaid. Met afstand de periode die zijn buitengewone aanleg en specifieke kwaliteiten symboliseert. Desnoods als wegkapitein had ie dat kunnen doen zonder al te veel gekoers er om heen. De godganse dag een beetje grijzen en zwaaien zoals Jumbo tijdens de onvergetelijke vueltastart.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone