Alberto Contador: “Nairo Quintana kan nog altijd de Tour winnen”

dinsdag 19 mei 2020 om 17:28
Alberto Contador: “Nairo Quintana kan nog altijd de Tour winnen”

foto: Cor Vos (archief)

Nairo Quintana hoopt dit jaar eindelijk zijn eerste Ronde van Frankrijk te winnen, maar de vraag is of de Colombiaan nog in staat is om de belangrijkste wedstrijd van het seizoen te winnen. “Ik geloof er nog altijd in”, aldus Alberto Contador. “Zijn seizoensstart was ronduit indrukwekkend”, zo citeert het Spaanstalige AS.

Quintana lijkt herboren nu hij dit seizoen het tenue van Arkéa-Samsic draagt. Zo won de oud-renner van Movistar al de Tour de la Provence en de Tour des Alpes-Maritimes et du Var en was hij de beste in de koninginnenrit van Parijs-Nice. Contador: “Veel mensen geloven niet meer in Nairo Quintana, maar hij is echt geweldig aan het seizoen begonnen.”

“Quintana wist alle bergritten te domineren en niemand was in staat om hem te volgen. Hij kan nog altijd de Tour de France winnen”, zo vertelt Contador, die echter nog meer vertrouwen heeft in een landgenoot van Quintana. “De topfavoriet is zonder enige twijfel Egan Bernal. Hij is zo ontzettend volwassen, zowel op als naast de fiets.”

Over Egan Bernal en Chris Froome 
“Ik heb toch het meeste vertrouwen in Bernal en Chris Froome. Beide renners beschikken over het potentieel en weten hoe je de Tour moet winnen. Ik schat Tom Dumoulin en Primož Roglič daarom ook iets lager in.” De vraag is of Bernal en Froome komende zomer optimaal zullen samenwerken, na eerdere uitspraken van de Colombiaan.

Bernal is bereid om in dienst te rijden van Froome of Geraint Thomas, maar zal zijn eigen ambities niet zomaar opzij zetten. “Ook al ben ik nog jong, ik ga geen kans om de Tour de France te winnen verspillen.” Contador: “Het is een antwoord van een kampioen. En een kampioen zal zich niet zomaar gewonnen geven. Hij zal zich aan de gemaakte afspraken houden.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

vincenzo 19 mei 2020 om 17:50

Contador is kampioen open deuren intrappen aan het worden.

0
Panache 19 mei 2020 om 19:21

Froome boven Roglic/Dumoulin is geen open deur.

0
Romāns Vainšteins 19 mei 2020 om 20:29

Hoog tijd dat die tour eens begint.

0
castelinni 19 mei 2020 om 20:29

Alberto zal de situatie waarschijnlijk wel herkennen in Bernal en Froome destijds met ene Lance

0
Marveloke 19 mei 2020 om 22:21

Ik geloof niet dat Nairo de Tour ooit nog zal winnen. Jongere renners zijn op komst in de vorm van Bernal, Pogacar en Evenepoel. Alhoewel Nairo een van de beste klimmers van het peloton is, mankeert er te veel aan zijn tijdrit. Hij mag mij verassen, want het is hem van harte gegund.

0
FDJ 19 mei 2020 om 23:49

Zijn seizoensstart was ronduit indrukwekkend”, zo citeert het Spaanstalige AS.

Je kunt ook overdrijven. Vorig jaar was zijn start misschien nog wel beter met ritwinst in eigen land en een tweede plaats in het algemeen klassement van Parijs-Nice. Daar werd hij nu bijvoorbeeld maar 6e.

Hij liet zich leuk zien, maar ook echt niet meer dan dat.

0
adelaarvanantwerpen 20 mei 2020 om 00:44

Jij moet niet alleen kijken naar de uitslagen, maar ook naar de manier waarop.

Vorig jaar won hij in Colombia alleen maar omdat Lopez en Sosa heel de tijd naar mekaar keken. Lopez reed de dag ervoor nog 40 seconden van hem weg.

Dit jaar was hij bergop in de Provence en de haut var super dominant. De tegenstand was ook meer dan behoorlijk.

In PN werd hij alleen zesde omdat hij viel in de waaier etappe. Bergop was hij gewoon veel beter dan de rest. Vorig jaar was hij bergop een beetje beter dan Haig, Pozzovivo en Bardet. Jij zag vorig jaar in Catalonië ook dat er betere klimmers waren dan Quintana. Dit jaar klimt niemand beter.

0
Koers 20 mei 2020 om 08:10

Pakt nog geregelt een ritje mee maar in de klassementen is het toch behoorlijk minder de laatste jaren. Kreeg natuurlijk niet alleen bij de tijdrit maar ook bij de ttt een draai om de oren. Hopelijk zitten er wat hardrijders bij arkea.

0
evos01 20 mei 2020 om 08:34

0000000!

0
EducationSecond 20 mei 2020 om 10:06

Alberto nipt iets te vaak aan de cava tijdens deze quarantaine zo te zien

0
IlPirata 20 mei 2020 om 18:17

Hij werkt voor eurosport tegenwoordig en zal net als andere grote renners uit het verleden, zoals E.Mercx bv., vaak naar zijn mening gevraagd worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone