Alaphilippe tweede in de Provence: “Ik ben niet ver van winnen”
foto: Cor Vos
maandag 15 februari 2021 om 10:04

Alaphilippe tweede in de Provence: “Ik ben niet ver van winnen”

Wereldkampioen Julian Alaphilippe heeft een prima seizoensstart achter de rug. In de Tour de La Provence eindigde hij derde in de etappe naar de Mont Ventoux en op de slotdag ging hij dankzij de bonificaties Egan Bernal nog voorbij voor de tweede plaats in het eindklassement.

Voor zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step waren het sowieso vier goede dagen in de Provence. Met Davide Ballerini won het team de eerste twee etappes en droeg het twee dagen de leiderstrui. De Italiaan nam bovendien aan het eind de puntentrui mee naar huis. “We zijn erg goed begonnen”, stelde Alaphilippe naderhand vast. “Het is fijn om zo weer te beginnen. Ik ben blij met mijn vorm en de Tour de La Provence in het algemeen. We kunnen tevreden zijn met deze week.”

Tot aan Luik-Bastenaken-Luik werkt de wereldkampioen een vol voorjaarsprogramma af, dat over twaalf dagen begint met Omloop Het Nieuwsblad. Later in het jaar zijn ook de Tour de France en de Olympische Spelen van Tokio een doel. “Alles wat er nu aankomt, is erg belangrijk. Ik heb een vol programma tot aan Luik. Het zijn stuk voor stuk wedstrijden waar ik van houd en waar ik gemotiveerd voor ben, dus ik ga het maximale geven.”

Conditie
Zijn vorm is alvast in orde. In de openingsetappe van de Tour de La Provence testte hij al eens zijn benen door lange tijd in de aanval te rijden en twee dagen later was hij derde in de etappe naar de Mont Ventoux. “Ik ben meer dan tevreden met mijn conditie. Op de Mont Ventoux had ik niet meer kunnen doen. Ik was al erg blij dat ik mij in die situatie bevond. Ik ben niet ver van winnen, dus dat belooft veel goeds voor de toekomst.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
15 februari 2021 10:10
Hij heeft natuurlijk z'n zwalkmomentjes, maar voor de rest is het toch wel een mooie coureur die de regenboogtrui eer aan doet.
15 februari 2021 10:36
Die zit mooi op schema om de Ronde dit jaar te winnen
15 februari 2021 11:51
Absolute topper!
15 februari 2021 12:30
Ook al wint hij verder niks het hele jaar (iets met vloek en zo), het blijft een waardig drager van de regenboogtrui. Altijd en overal in beeld; koersend voor zichzelf en ploeggenoten. Wat dat betreft heeft hij nu al meer laten zien dan Pedersen in zijn heel jaar als wereldkampioen.

Enige minpuntje blijft voor mij zijn gezwiep. Hopelijk leert hij het ooit af om zijn zenuwen en ADHD om te zetten in zijwaardse snelheid ipv voorwaartse bewegingen.
    15 februari 2021 16:37
    Mee eens, denk niet dat er op dit moment iemand rondrijdt die de trui evenveel kleur zou kunnen geven als Flip. Hoe hij zich na zijn lange aanval gewoon nog in het treintje van Ballerini zet zie ik er hem niet veel nadoen, zeker niet in die trui.
    Ook gewoon in beeld van januari tot oktober, in sprints, tijdritten, heuvels, bergen en afdalingen.

    Mooi uithangbord voor de koers!

    DQS collectief trouwens erg goed aan het seizoen begonnen.
    In hun eerste 5 koersdagen telkens podium, een bergtrui, 2de in eindklassement, 3de bij de jongeren, ... en vond ze eigenlijk allemaal indruk maken onderweg. Naast kopmannen Flip en Ballerini vond ik ook Van Sevenant, Stybar, Asgreen, Cavagna, ... zeer sterke stoten uithalen. Schrijf ze maar weer op voor het gehele voorjaar.
    15 februari 2021 17:13
    ook met jou eens Jappe666. Mannen zijn goed in orde en lijken klaar voor wat nog komt. Waarbij wel aan te tekenen valt dat dit relatief kleine koerskes zijn waar maar een half WT-peloton aanwezig is.

    Wie er niet is kun je niet verslaan, en reden niet enkel pannekoeken. Maar de eerste pannekoeken zijn voor de kinderen zeggen ze wel eens. Uiteindelijk is het aantal overwinningen belangrijk, maar de echte maatstaf zijn toch de koersen wat later in het seizoen. En niet de ronde van de Provence of Ster van Besseges.
15 februari 2021 12:41
Flip is goed bezig. Hij hoeft niet te winnen, maar maakt zichzelf sterker.

Reacties zijn gesloten.