Alan Boileau grijpt derde ritzege in Rwanda, Metkel Eyob nieuwe leider

donderdag 6 mei 2021 om 13:49
Alan Boileau grijpt derde ritzege in Rwanda, Metkel Eyob nieuwe leider

foto: Cor Vos

Alan Boileau heeft zijn derde etappezege in de Tour du Rwanda binnen. De Franse verrassing van B&B Hotels was in de vijfde etappe met aankomst in Kigali de beste, voor Alexis Vuillermoz en Metkel Eyob. Na bijna 150 kilometer won hij de sprint bergop.

Tarteletto-Isorex had met Andreas Goeman en Elias Van Breussegem twee renners mee in de kopgroep van de dag. De Belgen kregen Nikodemus Holler (Bike Aid) en Muhammad Mohd Zariff (Terengganu) met zich mee. De controle was in handen van Israel Start-Up Nation en Total Direct Energie.

Die ploegen wisten in volle finale het gat met de koplopers nog te dichten, waarna het aankwam op de slotklim in Kigali. Op deze heuvel van 1,3 kilometer aan 8,8% bleek Boileau andermaal de sterkste. Na winst in de tweede en de derde etappe, schrijft de 21-jarige coureur ook de vijfde etappe op zijn nog korte palmares bij.

De leiderstrui zit na de vijfde rit om de schouders van Metkel Eyob (Terengganu), die op twee seconden van Boileau derde werd en zo ook nog bonificatieseconden sprokkelde. Hij neemt de trui over van Brayan Sánchez, die 22 seconden verloor.

Dit artikel delen:

5 Reacties

tvm 6 mei 2021 om 14:12

Die Boileau doet goede zaken voor mijn poultje. Ook mooi dat Metkel Eyob de leiderstrui pakt.

0
r525 6 mei 2021 om 14:29

Vuillermoz komt in ieder geval weer een beetje in vorm na z’n breuk.
Benieuwd of Rodriguez nog ergens komende dagen de eindzege binnen kans slepen.

0
r525 6 mei 2021 om 14:36

Al zie ik dat er ook nog een tijdritje in zit, wellicht dat Sevilla dan wel de te kloppen man is

0
Verweggistan 6 mei 2021 om 15:07

Hij heeft de smaak te pakken.

0
hjvd1982 6 mei 2021 om 20:26

Oef, pittige finish (die klim begint met een stukkie tegen de 15%), vaak gereden en stuk op gegaan. Morgen spectaculaire finish? Bij mijn weten is die laatste klim niet geasfalteerd…tenzij dat nog net gedaan is:)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone