AG2R La Mondiale, UAE Emirates, Mark Cavendish

AG2R La Mondiale, UAE Emirates, Mark Cavendish

foto: Sirotti

zaterdag 11 augustus 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de BinckBank Tour-selecties van AG2R La Mondiale en UAE Emirates en Mark Cavendish.

Oliver Naesen voert AG2R La Mondiale aan in BinckBank Tour

Het Franse AG2R La Mondiale heeft zijn zevenkoppige selectie vrijgegeven voor de BinckBank Tour, die aanstaande maandag van start gaat in Heerenveen. De ploeg rekent op de Belg Oliver Naesen, die de laatste jaren steevast meedoet om de knikkers.

Zo werd de voormalig Belgisch kampioen in 2016 tweede, achter Niki Terpstra. Vorig jaar eindigde hij als vijfde in de rittenkoers. Hij krijgt assistentie van landgenoot Stijn Vandenbergh, Gediminas Bagdonas, Nico Denz en de Fransen Alexis Gougeard, Julien Duval en Rudy Barbier.


UAE Emirates rekent op Ulissi in Nederland en België

UAE Emirates rekent voor de BinckBank Tour dan weer op Diego Ulissi. De 29-jarige Italiaan krijgt het gezelschap van zijn landgenoten Filippo Ganna en Manuele Mori, Jan Polanc, Alexandr Riabushenko en Yousef Mohamed Mirza. Ben Swift is eveneens van de partij. De Britse sprinter hoopt nog iets van zijn tegenvallende seizoen te maken, te beginnen in de BinckBank Tour.


Cavendish maakt rentree in Arctic Race of Norway

Mark Cavendish zal deelnemen aan de Arctic Race of Norway. Dit heeft de organisatie van de rittenkoers – die gehouden zal worden van 16 tot en met 19 augustus – bekendgemaakt. Het zal voor de Britse sprinter zijn eerste wedstrijd worden sinds de Prudential RideLondon-Surrey Classic, die hij als twaalfde wist af te sluiten.

De Dimension Data-renner zou aanvankelijk zijn opwachting maken tijdens de wegwedstrijd van het EK wielrennen in Glasgow, maar op aanraden van de medische staf van de Britse wielerbond besloot hij zijn plaats af te staan aan Mark Christian. Cav is überhaupt bezig aan een moeizaam seizoen, dat ontsierd wordt door valpartijen, blessures en mindere vorm.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair