AG2R Citroën met Van Avermaet en Cosnefroy naar Strade Bianche en Tirreno-Adriatico

donderdag 3 maart 2022 om 12:01
AG2R Citroën met Van Avermaet en Cosnefroy naar Strade Bianche en Tirreno-Adriatico

foto: AG2R Citroën Team

AG2R Citroën heeft de selecties voor Strade Bianche en Tirreno-Adriatico bekendgemaakt. In de gravelkoers op zaterdag rekent de ploeg op onder andere de ervaren Greg Van Avermaet en de debuterende Benoît Cosnefroy, in de maandag startende meerdaagse komen de Belg en de Fransman ook in actie.

Cosnefroy staat dus voor de eerste keer start in de Strade Bianche. “Ik kan niet wachten op mee te doen aan deze wedstrijd, die ik zo graag op televisie zie”, zegt de Fransman op de ploegsite. Van een debuut is voor Greg Van Avermaet geen sprake. Hij is vrijwel jaarlijks van de partij in Toscane: inmiddels heeft hij al twaalf keer deelgenomen aan de Italiaanse wedstrijd. Twee keer – in 2015 en 2017 – stond de Belg op het podium in finishplaats Siena.

Naast Cosnefroy en Van Avermaet, is ook Andrea Vendrame een van de blikvangers van AG2R Citroën voor de Strade Bianche. De rest van het team bestaat uit Lilian Calmejane, Michael Schär, Clément Venturini en Clément Berthet. In Tirreno-Adriatico komt de Franse ploeg met een vergelijkbare selectie op de proppen. Enkel beide Cléments – Clément Berthet en Clément Venturini – gaan niet voor de dubbel. Bob Jungels en de klimmer Geoffrey Bouchard nemen hun plaats in tijdens deze rittenkoers.

Selectie AG2R Citroën flag-fr voor Strade Bianche flag-it (5 maart):
flag-be Greg Van Avermaet
flag-fr Clément Berthet
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-ch Michael Schär
flag-it Andrea Vendrame
flag-fr Clément Venturini

Selectie AG2R Citroën flag-fr voor Tirreno-Adriatico flag-it (7-13 maart):
flag-be Greg Van Avermaet
flag-fr Geoffrey Bouchard
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Benoît Cosnefroy
flag-lu Bob Jungels
flag-ch Michael Schär
flag-it Andrea Vendrame

Dit artikel delen:

2 Reacties

Kopinkas 3 maart 2022 om 16:43

Veel liever dan GVA had ik hier Stan Dewulf aan de start gezien. Even kijken hoe ver hij geraakt in dit soort werk. Voor GVA zie ik echt geen sleutelrol meer weggelegd.
Venturini zou hier nog vrij ver kunnen geraken als hij erin slaagt om te anticiperen, kan dan Cosnefroy nog bijstaan bij het begin van de finale.

Posterix 4 maart 2022 om 17:12

Ag2r zero point

Headlines

Materiaalzone

Populair