Adrie van der Poel zag hongerklop Mathieu niet aankomen

zondag 29 september 2019 om 17:58
Video

Mathieu van der Poel maakte tijdens het WK wielrennen deel uit van de beslissende kopgroep, maar de topfavoriet kende een inzinking in de laatste ronde. “In dit weer zie je een hongerklop niet aankomen”, zo vertelt vader Adrie voor de camera van WielerFlits. “Maar Mathieu heeft het uiteindelijk goed gedaan”, zo concludeert Van der Poel sr.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

17 Reacties

Greg4ever 29 september 2019 om 18:07

Mathieu mag trots zijn.

En wat een geweldige close up beelden van hem, toen hij over de finish reed. Zo naar de klote…

0
Tuubke 29 september 2019 om 18:09

Mooie, nuchtere reactie.
Goed dat Adri ook nog even aangeeft dat Pedersen geen nobody is, zoals her en der wordt geroepen: hij was de grote concurrent van Matthieu in de juniorentijd.

0
flitsvolger 29 september 2019 om 18:13

Ik wel: Ik zag dat hij een paar kilometer eerder (volgens mij in de voorlaatste ronde of het begin van de laatste ronde) al een keer moest lossen, maar toen nog terugkwam, meteen naar de kop ging en ook weer meteen naar de laatste positie ging. Hij reed toen al moeizaam is nooit meer goed geweest, het eerstvolgende zware klimmetje moest hij er weer vrijwel meteen af, toen definitief.

0
Andreotti 29 september 2019 om 18:22

Dat is knap, want ik heb hem niet zien lossen in de finshstraat, wat volgens mij de voorgaande klim was, wel irriteerde ik mij aan zijn wapperende jasje. Doe het dicht, of doe het uit denk ik dan.

Verder blijft het wel een baas natuurlijk, heeft mede de finale gekleurd en je zag aan Trentin dat dat dicht kletsen naar de kopgroep er gewoon gigantisch heeft ingehakt. Daarna vol doorrijden en met dit weer, komt dan de rekening. Bij Mathieu iets eerder, maar Trentin verloor de sprint ook niet uit luxe.
En hij bewijst ook maar een mens te zijn, wat op zich ook wel prettig is.

0
zotvankoers 29 september 2019 om 18:31

Oh wat heb ik er toch weer van genoten. Wij Belgen, OK, Gilbert dat is pech, waren nergens.. Niks nada noppes, dam liever de topfavoriet die durft koersen en vooral durft verliezen. Well done mathieu!

0
Peter Lippens 29 september 2019 om 19:33

en hetzelfde geld eigenlijk ook wel voor Trentin en Mats Pedersen toch wel verdiend gewonnen. De Belgen idd tegenvallend, altijd maar wachten en achter de feiten aan fietsen.

0
sooike 29 september 2019 om 18:34

Mathieu zegt zelf dat het zeker geen hongerklop was. Natuurlijk was het dat wel, maar om dat te durven toegeven in een WK is erg moeilijk. Gelukkig is gebleken dat Mathieu ook maar een normaal mens is. Misschien eens gaan praten met Decauwer: “Er zijn in dit soort wedstrijden maar twee dingen belangrijk , goeie benen en op tijd eten en drinken”. Verder wel genoten van Mathieu na een overigens voortreffelijk Nederlands ploegenspel. En dat mag Koos Moerenhout zich weer aantrekken. Eindelijk eens een bondscoach die de juiste tactiek weet over te brengen naar al zijn toprenners.

0
Panache 29 september 2019 om 19:00

“Mathieu zegt zelf dat het zeker geen hongerklop was. Natuurlijk was het dat wel”

Wat een betweter ben jij. Er zijn heel veel mogelijke oorzaken. Omdat MvdP een andere reden aangeeft dan jij verwacht, is hij ineens een leugenaar.

“Misschien eens gaan praten met Decauwer: “Er zijn in dit soort wedstrijden maar twee dingen belangrijk , goeie benen en op tijd eten en drinken”

Ook onzin. Er zijn meer dan twee dingen belangrijk. Tunnelvisie. Jammer.

0
Peter Lippens 29 september 2019 om 20:17

Er kunnen idd ook andere oorzaken zijn al ligt het wel voor de hand dat je direct aan een hongerklap denkt maar ook de regen en de afstand of combinatie van beiden kunnen een rol gespeeld hebben. Maar chapeau voor Mathieu, als topfavoriet van zover aangaan dat zie ik veel liever dan zogezegde favorieten die gans de wedstrijd verstopperke spelen om alleen in het zicht van de meet ….

0
Doordrijver 30 september 2019 om 08:14

Natuurlijk is dit een hongerklop. Anders loop je zo niet plots leeg. Meteen binnenblad….
Het probleem is dat je dit niet voelt aankomen. Gebeurt werkelijk van het ene op andere moment, ondanks eten (koude vreet energie) en gevulde maag.
Vreselijk om mee te maken…been there done that.

0
Polleke 29 september 2019 om 18:37

Nog goed dat ze die 20 km + 2 klimmen geschrapt hebben anders hadden we misschien nog een andere verassende wending gekregen… niemand had de inzinking van Mathieu zien aankomen, laat staan de ‘nederlaag’ van Trentin…

0
west 29 september 2019 om 18:54

Vaders noemt het dus wel een hongerklop…

0
Fast Freddy 29 september 2019 om 19:31

Vaders zegt; da’s voor ons ook gissen, maar ik denk een hongerklopje.

0
Panache 29 september 2019 om 20:54

Is ook heel logisch om hongerklop als meest logische reden te zien. Maar zo gauw MvdP die stelling zelf verwerpt, moet je dat als fan/volger ook doen en niet blijven hangen in je eigen verklaring.

0
joowii 30 september 2019 om 09:56

Mathieu ‘verwerpt’ de stelling niet helemaal in mijn ogen. Hij zegt (vrij geciteerd): Ik kreeg een soort klop, maar ik heb geen fouten gemaakt door juist goed op eten en drinken te letten.
Zoals eerder al ergens werd gesteld, kun je natuurlijk ook een hongerklop krijgen als je lichaam het voedsel niet op tijd weet te verwerken. Je kunt dan nog zo goed op voeding letten, de kans is er in deze omstandigheden dat je alsnog plotseling helemaal leeg bent.

0
Marik 30 september 2019 om 09:05

Ik denk dat niemand deze inzinking zag aankomen. Ben heel benieuwd hoe hij hier van herstelt.

0
hugenholz 30 september 2019 om 12:11

In de 1 na laatste ronde (na de bevoorrading) zag je bijna iedereen wat eten of een drinken, MvP echter niet, sleurt zelfs nog wat aan kop en doet z’n racejack open. MvP reed vanaf de laatste 25 km met z’n racejack open en vergat dus ook nog te eten (of hij moet buiten de camerabeelden om wel wat gegeten hebben).

Koerservaring bij dit soort extreme weersituaties en lange races nekt hem.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone