Adam Yates tekent voor drie jaar bij UAE Emirates

dinsdag 20 september 2022 om 10:08
Adam Yates tekent voor drie jaar bij UAE Emirates

foto: Cor Vos

Adam Yates rijdt vanaf volgend jaar bij UAE Emirates. De Brit, die de afgelopen jaren uitkwam voor INEOS Grenadiers, heeft een contract tot eind 2025 getekend bij de ploeg uit het Midden-Oosten.

“Ik heb heel veel zin om me bij UAE Emirates te voegen”, zegt Yates in een persbericht van zijn toekomstige ploeg. “Ik heb het team zien groeien gedurende de jaren en de kans om me bij hen aan te sluiten was eentje die ik niet af kon slaan. Ik voel dat ik mijn topjaren als renner nader en dat dit team het beste uit me zal halen. Ik kijk er naar uit om met veel wereldtoppers te rijden en bij te dragen aan het team om de nummer één van de wereld te worden.”

Mauro Gianetti, de ploegmanager van UAE Emirates, is blij met de komst van Yates. “We zijn blij om Adam in ons team te verwelkomen voor de komende jaren. Zijn mogelijkheden om te winnen en topresultaten te behalen in verschillende soorten koersen is indrukwekkend en hij heeft bewezen een consistent talent te zijn. We weten allemaal dat hij een renner met panache is en we geloven dat hij past in onze structuur, terwijl we onze ploeg versterken voor de komende jaren.”

Hoewel Adam Yates eerder ook in verband werd gebracht met een terugkeer naar BikeExchange-Jayco, wat een hereniging met zijn broer Simon zou betekenen, hing de transfer naar UAE Emirates ook al in de lucht. Bij zijn nieuwe ploeg komt hij de nodige klassementsrenners tegen, waaronder João Almeida, Juan Ayuso en Tadej Pogacar.

Dit artikel delen:

62 Reacties

John Bidon 20 september 2022 om 10:18

Verrassend. Eigenlijk is hij er te goed voor maar super luitenant voor Pogacar.

2

Ik denk dat ze hem willen inzetten als een soort Roglic joker. Adam springt op de een-na-laatste berg weg en USE hoopt dan dat TJV zich op hem stuk rijdt.

0
jooprioolpijp 20 september 2022 om 11:39

Ik denk dat Adam Yates de laatste jaren heeft laten zien dat hij qua klassementen tekort komt tegen de absolute toppers en dat Jumbo hem gewoon laat rijden en daarachter constant tempo maakt.

1

Ik ook. Ook Denk ik dat die taktiek maar één keer werkte, maar bij USE lijkt het een beetje op Movistar, maar met betere renners.

0
Maillot à Pois 20 september 2022 om 10:23

Toprenner voor rondes van één week en het zwaardere eendagswerk, daar kan hij ook bij UAE kopman zijn.
In grote rondes lijkt het er de laatste jaren niet uit te komen, misschien is een rol als luitenant daar wel een betere keus voor hem.

2
Tool 20 september 2022 om 10:32

Versterking voor de tourploeg van Pogacar. Ze hebben gezien dat een goede ploeg nodig is.

2
SoloSlim 20 september 2022 om 11:01

Idd, indien Pogi bij Jumbo zat, en Vingegaard bij UAE zou de uitslag er anders hebben uitgezien.
En niks mis met luxeknecht te zijn.. Ook daar kan je voldoening uithalen.

3
Bullfish 20 september 2022 om 19:04

Onzin, als Vingeguard een iets andere [hardere]instelling had kan hij t ook alleen.

0
Ronellenfitsch 20 september 2022 om 10:27

In korte rondes (zeker ook de UAE) een wereld topper, en in grote rondes zal hij al lang weten dat podium lastig en eindwinst onmogelijk is tegen de Pogacar en Vingegards (dan noem ik die REV nog niet eens). Dus als je dan goed kan verdienen en af en toe in een kleine ronde je ding kan doen, ik snap het wel …

1
bilthoven 20 september 2022 om 12:02

Helemaal met je eens! Maar toch jammer. Zie hem en ook zijn broer altijd graag koersen, ze staan altijd garant voor aanvallend koersen. Dat zal nu vaak niet meer kunnen/mogen.

1
Marcel de Gendt 20 september 2022 om 11:03

Als iedereen in die ploeg op niveau is, dan is dat een verdomd sterke ploeg.

De Yates’en hebben in ieder geval de eigenschap om op hun goede dagen heel hard een berg op te kunnen vliegen, en hun tempo na een splijtende demarrage vast te houden. Maar ze hebben ook vaak de eigenschap dat ze ergens door de mand vallen.

1
Melkzuur 20 september 2022 om 10:30

Wat zou het beste Tour-team zijn dat UAE in 2023 kan opstellen?
En Jumbo-Visma, INEOS, Bora en Quick-Step?

0
fietsvriend 20 september 2022 om 11:03

Ik zou zeggen: doe een voorzet

0
Melkzuur 20 september 2022 om 11:22

Selecties zonder sprinters (zal niet gebeuren bij Quick-Step, dat weet ik):
UAE: Almeida, Bennett, Bjerg, Majka, Laengen, McNulty, Pogacar, Yates

Jumbo: Benoot, Dennis, Foss, Kuss, Laporte, Roglic, van Aert, Vingegaard

INEOS: Arensman, Castroviejo, Kwiatkowski, Sheffield, Geoghegan Hart, Martinez, Thomas, Pidcock

Bora: Buchmann, Denz, Jungels, Kamna, Vlasov, Aleotti, Schachmann, Hindley

Quick-Step: Alaphilippe, Cattaneo, Declercq, Evenepoel, Hirt, Serry, Van Wilder, Vervaeke

0
Massimo Bataille 20 september 2022 om 11:32

Ze zullen zoals de meeste ploegen wel een beetje spreiden qua team

Maar puur in theorie (5klim/1 allround/ 2 vlakke):
UAE: Pogacar, Yates, Almeida, Ayuso, Majka, Wellens, Laengen, Bjerg (Soler, Mcnulty, hirschi als reserve)
Jumbo: Vingegaard, Roglic, , Kelderman, Kuss, Kruiswijk, Van Aert, Laporte, Van hooydonck (Benoot, Bouwman, Foss)
INEOS: Bernal, Thomas, Sivakov, Arensman, Martinez, Pidcock, Hayter, Ganna (Rodriguez, Hart, Kwiatkowski)
Bora: Hindley, Vlasov, Higuita, Buchmann, Schachmann, Kamna, Van Poppel, Politt (Jungels, Konrad)
Quickstep: REV, Alaphilippe, Van Wilder, Vervaeke , Hirt, Cattaneo, Asgreen, Cavagna (Masnada, Vansevenant)

Maar deze laaste zal zowiezo ook sprinten =D
Dus zou dan eerder: REV, Alaphilippe, Van Wilder, Hirt, Asgreen, Morkov, Senechal, Jakobsen zijn

0
Mooie Sjors 20 september 2022 om 11:48

Van Baarle eerste op het bord natuurlijk bij Jumbo.

0
KJP 20 september 2022 om 11:00

Zeer interessante transfer. Op het oog is het bij UAE minder druk qua toppers dan dat het dit jaar voorafgaand aan het seizoen bij Ineos was.

Voor Yates zal veel afhangen wat voor een programma hij rijdt. Koerst hij veel met Pogacar dan zal het moeilijker worden om echt veel te winnen. Maar koerst hij samen met Almeida dan is het zeker nog geen uitgemaakte zaak wie daar beter is lijkt me.

Voor eendagswedstrijden kan het voor Yates zelfs wel eens een voordeel gaan blijken. Hij zit daar toch heel dicht bij de wereldtop, en kan met Pogacar wel eens een dodelijk duo vormen diep in de finale. Kan hem ook net de ruimte opleveren die soms nodig is.

Had Yates zelf wel liever bij een BEX gezien, zodat niet alle toppers bij een beperkt aantal ploegen zitten, maar vind deze keuze van Yates er zeker niet een waarbij hij aangeeft duidelijk voor een ander te gaan rijden.

0
Brabander 20 september 2022 om 11:11

Bike Exchange had ik ook veel logischer gevonden

1
Man met de hamer 20 september 2022 om 11:19

Volledig podium in de UAE tour is natuurlijk het ultieme doel voor deze ploeg.

0
japio 20 september 2022 om 11:34

Ze versterken zich flink bergop. Deze Tour hebben ze het met name in de rit naar de Granon verloren, dus dan lijkt versterking bergop nodig. Maar volgens mij kwamen ze vooral op het vlakke tekort. Als Pogacar zoiets als Vingegaard gehad had in de Roubaix-etappe was er nooit een strijd geweest. Dus ik vraag me af of dit nou echt hetgeen is wat ze nodig hebben.

0
bunchsprinter 20 september 2022 om 11:50

Ik zie het niet voor me een Roglic rol voor Yates. Daarvoor is hij te veel vrijbuiter. Maar ook te wisselvallig. Net op de dag dat je een 1-2tje alla Rogla/ Vinego hebt uitgedokterd, heeft hij zijn slechte dag en komt op 12 min binnen

0
Mooie Sjors 20 september 2022 om 11:54

Met Roglic-rol bedoel je de ultieme schaduwkopman/knecht? :D

-4
Promiz Rigloc 20 september 2022 om 11:55

Mooie move, voor beide partijen.

0
Stabanger 20 september 2022 om 13:45

met Almeida kan hij concurreren

voor de andere twee zal hij moeten knechten.

0
bunchsprinter 20 september 2022 om 14:44

Ik zie het niet voor me een Roglic rol voor Yates. Daarvoor is hij te veel vrijbuiter. Maar ook te wisselvallig. Net op de dag dat je een 1-2tje alla Rogla/ Vinego hebt uitgedokterd, heeft hij zijn slechte dag en komt op 12 min aan de meet

0
achilles 20 september 2022 om 18:36

Ayuso, nu al benieuwd wat die volgend jaar uit zijn mouw schudt, zou ik nog is naar de Vuelta sturen.

In Almeida zie ik totaal geen knecht. Ofwel moet die er al vroeg af en komt die op eigen tempo terug. Ofwel rijdt die beresterk en valt hij aan. Denk dat die nog is zoals dit jaar de Giro rijdt als kopman. Waarom is die anders als toen nog veelbelovend talent naar UAE gegaan? Toch niet om te knechten voor Pogacar.

Blijft over, Yates als tourknecht. Op zijn best van goudwaarde maar evengoed net een offday. Zie er eigenlijk ook geen typischs knecht in. Wel om de boel open te breken met een actie met Pogacar in het wiel, maar niet om kilometers met een gelijkmatig tempo op kop te sleuren.

0
Quesada Quesada 20 september 2022 om 21:43

Met deze aanwinst moet het UAE toch eindelijk lukken om hun hoofddoel te bereiken. Kan me niet voorstellen dat een ploeg boven ze zal eindigen in de UCI ploegenranking volgend jaar.

0
Martijn Arensman 20 september 2022 om 16:57

“Sarcasme aan”

Er blijft zo geen renner over waarvoor Thymen kan knechten. Had hij toch maar bij Jumbo getekend, dan had hij voor Foss, Vinegaard, Roglic en Wout mogen knechten. Hopelijk hersteld Bernal en schud Thomas nog wat uit zijn benen en kan hij lekker knechten. We moeten er niet aan denken dat hij kopman is, brrrrr

“Sarcasme uit”

Succes Adam!

-1
Romāns Vainšteins 20 september 2022 om 17:10

Niemand misgunt je je sarcasme.

Nog gefeliciteerd met het aan letterlijk alle kanten spetterende jaar waarop Thymen dit jaar de liefhebbers getrakteerd heeft.

2
Mooie Sjors 20 september 2022 om 17:14

Vraag me af of er nog iets van dat Roglic-gerucht in huis gaat komen. Toch wel wat kwaliteit verdwenen bij Ineos met Carapaz, Yates, Porte en Van Baarle.

Thymen momenteel de enige grote aanwinst? Bernal hoogst onzeker, Hart, Sivakov en Martinez lijken een maatje te klein tegen de toppers en het jonge Britse geweld moet wellicht nog een beetje rijpen. Reken daar nog Ganna bij met een kwakkelseizoen, en ik zou denken dat ze bij Ineos met hun megabudget toch wel nog wat extra gaan investeren?

Of gokken ze dat Thomas voor de Tour en Kwiat voor de klassiekers nog wel even mee kunnen? Ineos in ieder geval wat aan het wegzakken in de hiërarchie.

1
Stabanger 20 september 2022 om 18:05

Wie is Schud Thomas?

0
Klootje Kriekeljon 20 september 2022 om 19:07

Ik vraag me af of het heel handig is dat je als vader hier dit soort uitspraken gaat doen.

-1
Murcia 20 september 2022 om 19:21

Ook geen moeite met het sarcasme van Pa. Wel snap ik de verwijzing naar knechten bij TJV minder want juist in dit draadje wordt die ploeg niet als beter voor hem genoemd. Vind ik zelf trouwens ook niet,
talentontwikkeling is super bij INEOS.

0
L. Valentijn 20 september 2022 om 20:59

Misschien dat sommigen dit soort uitspraken niet handig vinden,
maar ik kan het wel waarderen dat er emoties zitten in de Arensmannen!

0
roburger 20 september 2022 om 10:25

Tja.. Na Soler, Bennett en Majka nu de volgende net-niet klimmer die zich gaat mengen in de Pogi-trein.

Wel meer kansen voor Arensman bij INEOS!

-2

Was het eerste dat ik dacht. Carapaz weg, Yates weg, Thomas heeft volgend jaar weer zijn off year. Dan krijgt Arensman meteen een mooie rol in een GT.

0
Secondant 20 september 2022 om 10:56

Yates – Almeida – Ayuso zijn wel drie topluitenanten. Zij kunnen met die namen zeker het spelletje spelen dat Jumbo deed met Roglic (en wilde doen met Kruijswijk).

0
jooprioolpijp 20 september 2022 om 11:41

De vraag is alleen of die top-luitenanten dat luitenant-zijn zelf ook zien zitten. Ik geloof er namelijk niks van en ben heel benieuwd hoe de facts on the ground er komend jaar uitzien.

0
bilthoven 20 september 2022 om 11:56

Yates is toch wel even van een ander niveau dan Soler, Bennett en Majka lijkt me zo……

1
Marlin 20 september 2022 om 10:50

Na Wellens en Almeida (die zoals voorspeld het niet waar kan maken als mede-kopman), een nieuwe luitenant voor Pogacar. Ik blijf het spijtig vinden dat subtoppers te vroeg in hun loopbaan beslissen om hun ambities op te bergen. Wellens komt weliswaar tekort in het (grote) rondewerk, zelfs om ritten te winnen. Knechten voor Pogacar in het rondewerk is dus verantwoord. Alleen vergeet hij dat hij ook in eendagskoersen en kleine rittenwedstrijden die hem liggen, allicht niet meer voor eigen rekening zal kunnen rijden. Almeida heeft de kapitale fout begaan om niet een paar jaar langer bij Lefevere te blijven. Hij vond zichzelf namelijk beter dan Evenepoel. Daarbij heeft hij zich foutief gebaseerd op de Giro 2021 waarin Evenepoel natuurlijk onder zijn niveau bleef. Na dit jaar al tekort gekomen te zijn in een matig bezette Giro en een Vuelta waarin hij door Evenepoel op 7:24 gereden werd, is nu wel duidelijk dat Almeida het niet zal kunnen waarmaken als (mede)kopman. Hij was beter bij Lefevere gebleven om dan over een paar jaar kopman te worden bij een kleinere ploeg. Adam Yates zal voortaan anoniem door het peloton rijden als (tweede) luitenant van Pogacar in het grote rondewerk.

-2
Mooie Sjors 20 september 2022 om 10:52

Pogacar kan ook niet alles rijden he. ;)

0
Maillot à Pois 20 september 2022 om 10:58

Wat betreft Almeida, als je ervan uitgaat dat hij het niet gaat waarmaken als kopman, waarom is het dan zoveel beter om te falen bij QuickStep dan te falen bij UAE?
Wat betreft Yates, die is bij uitstek een renner voor WT races van een week en eendagswedstrijden. Ik zie hem daar bij UAE zeker nog aan de bak komen als kopman.

1
Panache 20 september 2022 om 11:10

Almeida de afgelopen twee jaar: als 22-jarige Giro 4e, UAE Tour 3e, Tirreno 6e, Catalonië 7e, Giro 6e. Als 23-jarige 1e Polen, 1e Luxemburg, 2e Emilia, 3e Torino, 5e UAE, 8e Parijs-Nice, 3e Catalonië, stond binnen driekwart minuut toen corona toeslag aan het einde van de Giro, 2e Burgos. Als 24-jarige 5e Vuelta. De uitspraak "zoals voorspeld het niet waar kan maken als mede-kopman" is grote onzin. Hij heeft sinds zijn overstap 9x gewonnen en rijgt de ereplaatsen aaneen. Hij zal misschien nooit een grote ronde winnen, maar als no 9 van de wereld 2021 UCI ranking en momenteel no 27 van de wereld (ondanks misgelopen punten eindklassement Giro) kan je onmogelijk zeggen dat Almeida de verwachtingen niet inlost of te kort komt.

7
Mooie Sjors 20 september 2022 om 11:16

Almeida is voorlopig een zeer degelijk ronderenner, maar het blijft wachten op zijn eerste grote zege. In die zin is het nog geen kopmanmateriaal voor een topploeg. Benieuwd of die nog een stapje kan zetten.

Ook al 24 he uiteindelijk. ;) Nog niet zo lang geleden was 21 en 1 (halve) grote ronde achter de rug al genoeg voor ‘nu of nooit’, ‘de volgende generatie hijgt al in de rug’, enz. :D

-1
Romāns Vainšteins 20 september 2022 om 11:16

Ik zal ze wel nog even wat hoger stellen: Almeida heeft het in zich om de giro of vuelta te winnen. Fraai compleet coureur met hersens, lef en grinta.

1
Barry Batsbak 20 september 2022 om 11:20

Almeida zijn contract bij DQS werd niet verlengd. Hij had geen dag langer bij Don Patlev kunnen rijden al had hij het gewild. Dus hoe dat een kapitale fout van zijn kant zou moeten zijn ontgaat me.

-2
Massimo Bataille 20 september 2022 om 12:01

UAE (en blijkbaar nog ploegen) kwamen af met dikke contracten. Wss kon Lefevere hier niet tegenop.
Tevens zei hij vorig jaar dat zijn manager ‘weinig respect toonde’. Wat ik me daarbij moet voorstellen weet ik niet, maar wss zal hij al met dikke contracten in zijn achterhoofd naar Patrick geweest zijn.
Nergens staat er dat quickstep Almeida buiten wou.

1
Melkzuur 20 september 2022 om 12:10

@Barry: Almeida moest helemaal niet weg hoor. Volgens de overlevering wou de manager van Almeida een loon verkrijgen dat bijna 50% hoger lag dan dat van Evenepoel. Dat Lefevre daar niet is in meegegaan, lijkt me logisch. Voor UAE was dat loon geen probleem, en dan is er geen onderhandelen meer aan natuurlijk.

0
SoloSlim 20 september 2022 om 12:25

Ben wel eens benieuwd om de huidige top-20 loonlijst te zien.. iemand?

-1
Mooie Sjors 20 september 2022 om 12:30

Tadej Pogačar (UAE Emirates): €6.0 million
Chris Froome (Israel Start-Up Nation): €5.5 million
Peter Sagan (TotalEnergies): €5.5 million
Geraint Thomas (Ineos Grenadiers): €3.5 million
Egan Bernal (Ineos Grenadiers): €2.8 million
Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers): €2.5 million
Julian Alaphilippe (Quick-Step Alpha Vinyl): €2.3 million
Alejandro Valverde (Movistar): €2.2 million
Richard Carapaz (Ineos Grenadiers): €2.2 million
Wout van Aert (Jumbo-Visma): €2.2 million
Vincenzo Nibali (Astana Qazaqstan): €2.1 million
Primoz Roglic (Jumbo-Visma): €2.0 million
Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix): €2.0 million
Adam Yates (Ineos Grenadiers): €2.0 million
Thibaut Pinot (Groupama-FDJ): €2.0 million
Romain Bardet (Team DSM): €2.0 million
Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech): €2.0 million
Elia Viviani (Ineos Grenadiers): €1.9 million
Nairo Quintana (Arkéa-Samsic): €1.9 million
Fernando Gaviria (UAE Emirates): €1.8 million

Geen dank. :)

-4
jooprioolpijp 20 september 2022 om 12:48

Sjors, heb je wellicht een bron?

0
Mooie Sjors 20 september 2022 om 12:51

Nee hoor, heb dit net even zelf uit m’n duimpie gezogen. :D

0
Melkzuur 20 september 2022 om 12:57

Ik hoop dat ze Evenepoel intussen al opslag hebben gegeven. Want ik denk dat UAE en INEOS op basis van deze lijst, 3 miljoen veil hebben voor hem.

0
SoloSlim 20 september 2022 om 13:32

Hi Sjors, dat is de lijst van 2jaar geleden.. Denk dat er voor 2023 wel wat verschuivingen zullen zijn.

0
Mooie Sjors 20 september 2022 om 13:37

2 jaar geleden? Reed Viviani dan al bij Ineos? :D

De lijst voor 2023 heb ik nog niet, vanwege geen voertuig om in de toekomst te reizen.

Zal vast niet helemaal accuraat zijn, maar geeft toch een indicatie. ;)

-2
De Dikbilgorgel van Dorestad 20 september 2022 om 13:45

Dit lijstje komt uit dit artikel. Ga er maar van uit dat dit een bloemlezing is op basis van dezelfde openbare bronnen die we eventueel zelf bij elkaar kunnen scharrelen. Er zal een kern van waarheid in zitten, maar of alle salariscomponenten meegeteld worden en hoe actueel de onderliggende bronnen zijn?

Neem het met een flinke korrel zout. Dat is sowieso een aanrader voor posts uit deze hoek.

3
jappe666 21 september 2022 om 10:21

“Wellens komt weliswaar tekort in het (grote) rondewerk, zelfs om ritten te winnen.”???

Adam Yates: 0
Tim Wellens: 4

0
Dikke Vrouw 20 september 2022 om 10:34

Nou een australier had gianneti nog niet in ze vreemdelongenlegioen ?

-9
bswinkelss 20 september 2022 om 10:40

Yates Australier? Waar haal je die vandaan?

0
Brabander 20 september 2022 om 11:09

Komt uiteraard door het feit dat je de gebroeders Yates linkt aan Bike Exchange. Maar het zijn toch echt Britten

2
Dikke Vrouw 20 september 2022 om 11:29

Ooh juist ja ik ben in de war vandaag ..

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 20 september 2022 om 11:36

@Dikke Vrouw
Kun je ook gewoon praten?

-4

Headlines

Populair

Materiaalzone