Adam Yates: “Lopez wist te profiteren van het gepoker”

donderdag 28 maart 2019 om 19:29
Adam Yates: “Lopez wist te profiteren van het gepoker”

foto: Cor Vos

Adam Yates, Egan Bernal en Nairo Quintana keken vooral naar elkaar op de slotklim naar La Molina, waardoor Miguel Ángel López een dubbelslag wist te slaan. “Net als woensdag werden er spelletjes gespeeld, waardoor López tijd kon pakken”, zo is Yates van mening.

Adam had nog het geluk dat hij een tijdje kon rekenen op zijn broer Simon. “Anders was de voorsprong misschien wel te groot geworden, aangezien de samenwerking niet echt goed was”, aldus de Brit, die zich naar eigen zeggen wel goed voelde. “Daarnaast wist de ploeg me geweldig uit de wind te houden.”

Bernal vond na afloop dat Yates zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen, maar Mitchelton-Scott-ploegleider Julian Dean heeft een andere mening. “Adam reed een verstandige koers. Hij reageerde niet overhaast op versnellingen. López was vandaag gewoon beter”, aldus de oud-renner.

Veertien seconden 
López beschikt na vandaag over de beste papieren, maar Yates is zeker nog niet kansloos. Het verschil tussen de Colombiaan en de Brit is nu veertien seconden. “De strijd is nog altijd niet gestreden”, blijft Yates strijdbaar. “Het is afwachten wat er gaat gebeuren de komende dagen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

assen 28 maart 2019 om 20:04

Bullshit!
Yates was beter, maar doordat de samenwerking met Bernal niet tot stand kwam, heeft Lopez gewonnen.
Fijn dat de aanvaller wordt beloond.
Dat gezeik van – die ander moest rijden – daar houd ik persoonlijk niet zo van.

Polleke 28 maart 2019 om 20:12

Broer Simon hield het tempo toch redelijk strak en toen Adam zelf ging met Bernal kwam hij geen meter dichter…zijn ploegleider zegt het correct : de betere was vandaag Lopez….morgen nieuwe kansen…

Jungle Man 28 maart 2019 om 20:50

Dat doen die yates broertjes toch ook vaak. Beetje glibberig profiteren van anderen en dan bij een laatste helling er tussenuit muizen

Covadonga 28 maart 2019 om 20:55

Het is hun specialiteit.

Chaba 29 maart 2019 om 14:04

Ach dat hoort toch bij het wielrennen?

Als je van een renner geniet is het slim om het bordje van een ander leeg te eten en als je iemand niet mag dan is het glibberig profiteren.

Turtlehead 28 maart 2019 om 23:09

Tweede dag met een jankverhaal. Helemaal klaar mee.

Fast Freddy 29 maart 2019 om 14:22

Helaas zijn het er nog twee ook…

Headlines

Materiaalzone

Populair