Ackermann dolblij na tweede ritzege: “Dit is ongelooflijk!”

woensdag 15 mei 2019 om 18:14
Ackermann dolblij na tweede ritzege: “Dit is ongelooflijk!”

foto: Cor Vos

Pascal Ackermann heeft zijn tweede etappezege in de Giro d’Italia op zak gestoken. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe kwam in extremis over Fernando Gaviria heen en mocht zo opnieuw juichen. “Ik win een rit in de puntentrui”, jubelt hij na afloop tijdens het flashinterview.


“Ik moest twee keer sprinten”, geeft hij aan. “Ik moest remmen op 250 meter van het einde en toen moest ik opnieuw optrekken. Fernando Gaviria bleek dan mijn ideale lead out en in de laatste meters had ik nog erg veel kracht. Onderweg was het vandaag heel angstig, vooral in de afdalingen. Je kon niets zien door het opspattend water. Maar dit is echt ongelooflijk. Ik win een rit in de puntentrui! Hopelijk kunnen we dit vasthouden en de paarse trui mee naar huis te nemen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marcel1112 15 mei 2019 om 18:20

Die man is volgens mij altijd dolblij. Net als Chaves, Annemarie Worst, Betsema (horen we nog iets van het misverstand omtrent haar vermeende dopinggebruik?). Ik ben zeker geen zuurpruim maar op dit soort altijd vrolijke mensen ben ik wel eens jaloers.

Romāns Vainšteins 15 mei 2019 om 18:22

en toen ?

Marcel1112 15 mei 2019 om 18:29

Toen werd Betsema vrijgesproken. Soms is een happy end wel leuk.

pirazzi 15 mei 2019 om 18:33

Hopelijk kunnen we dit volhouden tot in Verona zei hij in het flash interview.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair