45-jarige Mancebo zegeviert in Japan, Rasartiest Quintana

zondag 10 oktober 2021 om 11:49
45-jarige Mancebo zegeviert in Japan, Rasartiest Quintana

foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over een winnende Francisco Mancebo en een zingende Nairo Quintana.

Francisco Mancebo (45) wint op zijn oude dag

Francisco Mancebo weet van geen ophouden. De inmiddels 45-jarige Spanjaard koerst al meer dan tien jaar voor exotische werkgevers en is op zijn oude dag ook nog succesvol. Mancebo won vandaag namelijk de Oita Urban Classic, een 1.2-wedstrijd in Japan.

Mancebo, die al enkele seizoenen uitkomt voor het Japanse Matrix Powertag, kwam na net iets meer dan 150 kilometer als eerste over de streep. Zijn voorsprong op de nummer twee, de Japanner Masaki Yamamoto, bedroeg bijna een minuut. Yuma Koishi werd derde op twee minuten. Mancebo werd eerder dit seizoen ook nog vierde in de Tour of Japan.

Mancebo won in de Tour van 2000 de witte jongerentrui – foto: Cor Vos

De klimmer werd 23 jaar geleden prof bij Banesto en wist vervolgens uit te groeien tot een succesvolle ronderenner. Zo werd hij derde in de Vuelta van 2004 en eindigde hij in 2002, 2003, 2004 en 2005 bij de eerste tien in de Ronde van Frankrijk. In 2005 werd hij zelfs vierde.

Mancebo besloot in de winter van 2005 te verkassen naar AG2R Prévoyance, maar moest na een halfjaar alweer vertrekken nadat zijn naam in verband werd gebracht met Operación Puerto, de dopingzaak rond sportarts Eufemiano Fuentes. Mancebo kreeg vervolgens nooit meer een kans op het allerhoogste niveau en begon aan een exotische zwerftocht langs continentale teams.


‘Kameleon’ Quintana gaat los in The Masked Singer

In de categorie opvallend: Nairo Quintana deed onlangs mee aan de Colombiaanse versie van The Masker Singer. Dit is een populair tv-programma waarbij beroemdheden zich vermommen in spectaculaire kostuums en vervolgens optreden.

De verbazing was groot toen de kameleon zijn ware gezicht liet zien. In het pak zat namelijk Quintana, die tegenwoordig uitkomt voor Arkéa-Samsic en zaterdag nog elfde werd in de Ronde van Lombardije. “Ik heb hier meer gezweet dan op de fiets”, liet Quintana weten in het programma.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 10 oktober 2021 om 12:34

En ik maar denken dat die Quintana een timide jongetje was. Kijk hem daar eens staan blinken op die dansvloer.

0
Wheely 10 oktober 2021 om 12:52

Nee! Was Quintana de kameleon? Gruwelijk gewoon!

0
poortje de dijkenstoemper 10 oktober 2021 om 14:08

Beter wat meer gaan trainen in plaats van met die onzin meedoen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone