De duurzame Move MyPlanet bidon van SIGG

maandag 1 mei 2023 om 11:20
De duurzame Move MyPlanet bidon van SIGG
Advertorial

Verduurzaming is één van de thema’s van onze generatie. Zo ook in de wielersport en bij het Zwitserse SIGG, die een speciale klimaatneutrale bidon ontwikkelde met het oog op duurzaamheid, zonder concessies te doen op het gebied van gebruikersgemak.

De SIGG Move MyPlanet is in Zwitserland ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse nationale wielerploeg. De fles wordt ook in Zwitserland geproduceerd van hoogwaardig, 100% gerecycled aluminium. Los van de duurzame materialen is de fles dankzij zijn klimaat-neutrale productiemethode en zijn lange levensduur ook goed voor het milieu. Een fles van gerecycled aluminium is namelijk al na deze vijf keer gebruikt te hebben duurzamer dan een PET-fles.

De fles is zo ontworpen dat hij geschikt is voor het merendeel van de bidonhouders en hier ook makkelijk in- en uitschuift. Daarnaast zit de fles stevig in de bidonhouder zodat hij er niet uit valt tijdens het fietsen, ondanks zijn lage gewicht.

De opening van de fles is met de mond makkelijk te openen, dus je kan de lichte fles met één hand gebruiken om je andere hand aan het stuur te houden. Om te zorgen dat je de fles zo lang mogelijk kan blijven hergebruiken is de dop makkelijk los te halen om de fles schoon te kunnen maken. Daarnaast zorgen de hoogwaardige materialen waaruit de fles is vervaardigd ervoor dat je hem talloze jaren kan blijven hergebruiken.

Het aluminium waaruit de fles is vervaardigd, geeft de fles een hoogwaardig gevoel. Niet alleen qua looks (de metalen afwerking ziet er fraai uit), de fles ligt er ook erg lekker door in de hand. Dat betekent overigens niet dat de bidon loodzwaar is, want het gewicht is niet erg hoog.

Door het mooie uiterlijk en de hoogwaardige kwaliteit is het ook de ideale bidon om in het dagelijks leven te gebruiken. Waar plastic bidons vaak wat schuurplekken krijgen van de bidonhouder, behoudt de Move MyPlanet zijn nette afwerking een stuk langer.

Ook zorgt de aluminium fles ervoor dat je water net wat langer koud blijft, fijn tijdens een warme zomerdag. Na gebruik kan je hem zo in de vaatwasmachine zetten dus schoonmaken is ook een fluitje van een cent met de MoveMyPlanet bidon.

Het Zwitserse SIGG is 110 jaar geleden opgericht in Zwitserland en richt zich op de productie van duurzame producten door de combinatie van traditie en innovatie. Dat betekent niet dat design of kwaliteit uit het oog wordt verloren, want met tientallen jaren ervaring zijn ook dat kernwaarden van SIGG.

Lees alles over de SIGG Move MyPlanet op de website van SIGG

Dit artikel delen:

2 Reacties

ozziepix 1 mei 2023 om 09:29

Deze bidon is toch helemaal niet klimaatneutraal, zoals wordt beweerd? Tijdens het recyclen en vervoeren wordt ook energie verbruikt. Daarnaast zijn aluminium bidons enorm ompraktisch, omdat je er niet in kunt knijpen en daarom de bidon bijna niet leeg krijgt als hij half vol is of leger. Om het af te maken zijn de bidons ook nog eens 25 euro per stuk.

the student 2 mei 2023 om 08:27

Geen krassen? Whahaha die gouden kleur gaat er gegarandeerd gewoon af.

En hoe lang doe je met een plastic bidon. Bij normaal gebruik zeer lang. Zeker als je een degelijke camelbak podium neemt. Die gooien wij amateurs ook niet weg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.