Campagnolo lanceert draadloze Super Record EPS groepset
foto's: Campagnolo
donderdag 1 juni 2023 om 10:45

Campagnolo lanceert draadloze Super Record EPS groepset

Materiaalzone Campagnolo heeft de langverwachte nieuwe versie van de elektronische Super Record EPS groepset gepresenteerd. De 12-speed groepset is volledig draadloos en laat velgremmen en de welbekende duimschakelaars definitief achter zich.

Opvallend is dat Campagnolo de zo karakteristieke schakelknoppen aan de binnenzijde van de beugels niet heeft meegenomen naar de nieuwe Super Record EPS. De groep wordt daarnaast enkel voor schijfremmen geproduceerd.

Volgens Campagnolo schakelt en remt de nieuwe groep sneller dan zijn voorganger. De remgrepen zijn daarnaast enkele ergonomische wijzigingen ondergaan om ‘verbeterde controle’ te bieden. Alle cassettes van de nieuwe groep zijn voorzien van een 10-tands kransje als zwaarste versnelling.

De groep is volgens Campagnolo in 45 minuten voor 90% op te laden. Wanneer compleet opgeladen hebben de batterijen een geclaimd bereik van 750 kilometer. Led-indicatoren geven daarnaast aan hoe vol de batterij is.

Al die ontwikkelingen komen ook met een stevig prijskaartje: de nieuwe groepset gaat voor maar liefst €5.200,- over de toonbank.

 
3 Reacties
1 juni 2023
altijd mooi, campa!
1 juni 2023
Voorderailleur, verschrikkelijk. Batterijduur van 1000 km is lachwekkend. Prijs nog lachwekkender. Ik ben een Campa-fan (heb ook een fiets met Campa), maar dit is echt helemaal niks.
2 juni 2023
Kost een beetje maar dan heb je ook crème de la crème. Zeker op een Italiaans frame geen Japans spul.

Geef een reactie