Wielrenners zetten zich in voor verkeersveiligheid Zuid-Limburg

maandag 7 juni 2021 om 17:01
Wielrenners zetten zich in voor verkeersveiligheid Zuid-Limburg

foto: Limburg Cycling

Limburg Cycling en de LLTB (Limburgse Land- en Tuinbouw Bond) regio Zuid-Limburg slaan de handen ineen om de verkeersveiligheid in Limburg te verbeteren. Door de toename van recreatie in eigen land worden de wegen in Limburg steeds drukker.

Met de campagne ‘Goed Gezien’ willen Limburg Cycling en de LLTB meer begrip creëren op de openbare weg tussen wandelaars, fietsers, automobilisten en agrariërs.

In de campagnevideo zijn bekende wielerliefhebbers Bart Brentjens, Lorena Wiebes, Jan Smeets en Bram Tankink te zien die het goede voorbeeld geven. De kernboodschap van de campagne luidt: “Veilig en plezierig werken en recreëren doen we samen. Maak daarom even contact en gun elkaar de ruimte.”

“Het idee dat weggebruikers oog voor elkaar moeten hebben en aan de veiligheid moeten denken is natuurlijk ook van toepassing voor fietsers”, zegt Milan van Wersch van Limburg Cycling. “Met de campagnevideo willen we op een ludieke manier een serieuze boodschap overbrengen. Extra mooi natuurlijk dat deze prominenten hun medewerking daaraan wilden verlenen.”

Naast de campagnevideo komen er ook spandoeken op een aantal drukke plekken in Zuid-Limburg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.