Tour de France geeft 25 nieuwe steden ‘Cycle City’ keurmerk

donderdag 11 mei 2023 om 16:40
Tour de France geeft 25 nieuwe steden ‘Cycle City’ keurmerk

foto: Cor Vos

Fietstoerisme

De Tour de France heeft voor het derde jaar op rij de Tour de France Cycle City labels uitgedeeld. Dit jaar hebben 25 nieuwe steden het label gekregen. In totaal zijn er 133 steden in 9 verschillende landen die al een Tour de France Cycle City label hebben.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Het Cycle City Label is een initiatief van de Tour om alledaags gebruik van fietsen op de kaart te zetten en verder te promoten. Dit jaar zijn er dus 25 nieuwe steden van het label voorzien, waarvan 19 steden in het parcours van de Tour de France of Tour de France Femmes 2023 zijn opgenomen. Tevens is het label van verscheidene steden vernieuwd. Onder andere Aigle, Bourg-en-Bresse, Laon, Tarbes, Les Gets, Laruns en Clermont-Ferrand hebben het label dit jaar gekregen.

Steden kunnen een label van één, twee, drie of vier fietsen krijgen. Eén fiets staat voor een gemeente die heeft aangetoond bereidheid te tonen het fietsen te willen promoten, twee fietsen staat voor een gemeente die gestructureerd beleid heeft op het promoten van fietsen, terwijl drie fietsen zijn voor gemeenten die toegewijd beleid hebben voor het promoten van fietsen en vier fietsen voor gemeenten die exemplarisch beleid hebben om fietsen te promoten. Parijs, Bordeaux en het Spaanse Vitoria-Gasteiz hebben dit jaar de hoogste onderscheiding gekregen.

Alle steden met een Tour de France Cycle City label.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.