Op fietsvakantie met de camper

zaterdag 22 april 2023 om 08:00
Op fietsvakantie met de camper

foto's: Goboony

Ad

Met de camper op fietsvakantie is een fantastisch idee. Want zeg nou zelf: wanneer geniet je meer van de natuur en de vrijheid van het reizen, dan wanneer je met een camper op pad bent? Lekker je eigen tempo bepalen en zo vanuit je camper op de fiets stappen en de omgeving verkennen. Dát is pas vakantie vieren!

Op fietsvakantie met een camper van Goboony
Als je denkt dat een campervakantie alleen is weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee, dan heb je het helemaal mis. Je hoeft namelijk niet zelf over een camper te beschikken, er zijn genoeg opties om een camper te huren! Bij camper deelplatform Goboony heb je keuze uit campers van meer dan 3.000 eigenaren in Nederland.

Er is altijd wel een camper bij jou in de buurt beschikbaar, voor een budget dat bij jouw portemonnee past. Je kunt zelfs filteren op campers met fietsendrager, zodat je zeker weet dat er plek is voor jouw fiets aan boord!

De voordelen van een fietsvakantie met de camper
Eén van de vele voordelen van een fietsvakantie met de camper, is de vrijheid. Een camper is een handige en avontuurlijke manier om je favoriete bestemming te verkennen. Ben je een plek zat, heb je alle routes uitgefietst of doet het weer niet wat je wilt? Geen probleem! Luifel naar binnen, campingstoeltje inklappen en door naar je volgende bestemming maar. Zo simpel kan het leven zijn met een camper!

Ga je met het vliegtuig op vakantie, dan kun je uiteraard niet je eigen fiets meenemen en vergeet dat extra paar schoenen ook maar. Met een camper kun je niet alleen je eigen fiets meenemen, maar ook die fietspomp, een extra paar binnenbandjes en misschien naast je wegfiets ook nog de mountainbike. Je hebt lekker veel ruimte om alles wat je nodig hebt voor jouw fietsreis mee te nemen. Bovendien bevat een camper genoeg opbergruimte om alles een vast plekje te kunnen geven. Veel campers hebben zelfs een garage waarin je veilig je fietsen in kan opbergen. Zo blijven je (elektrische) fietsen droog en beschermd tegen diefstal als je er even op de voet op uitgaat.

En wat te denken van de onbegrensde flexibiliteit? Met een camper ben je nooit ver weg van een gave mountainbikeroute of wielerparcours. Je kunt per dag bepalen wat de volgende fietsbestemming wordt. Wil je liever vliegen naar je bestemming? Goboony heeft campers te huur in heel Europa, dus ook dat is prima mogelijk. De keuze is reuze!

Goboony-campers zijn er ook met fietsendragers

De mooiste fietsbestemmingen
Vanuit Nederland kun je de mooiste plekken bezoeken met de camper. Wat dacht je van een week door de bossen in Denemarken, een midweekje Ardennen of een weekendje tussen de heuvels in Zuid-Limburg? Maar ook landen verder in Europa zijn natuurlijk geschikt om met een camper naar toe te trekken. We zetten een paar favorieten op een rijtje

Denemarken
Wist je dat Denemarken over meer dan 12.000 km aan fietsroutes beschikt? Denemarken is dus bij uitstek een fietsland. De routes zijn voornamelijk vlak, je wordt omgeven door prachtige natuur en je fietst door oude dorpjes. Fan van mooie bossen en oude Vikingnederzettingen? Ga dan fietsen in Jutland. Meer van de combinatie natuur en cultuur? Zet dan koers richting het grootste eiland van Denemarken: Seeland.

Engeland
Engeland leent zich perfect voor een actieve fietsvakantie. Verwacht steile fietspaden, maar ook rustige wegen die geschikt zijn voor e-bikes en je hebt ook de mogelijkheid om recreatief te fietsen langs de gezellige dorpjes en het typische Engelse platteland. Kies voor Wales als je op zoek bent naar steile heuvels en pittige afdalingen of bezoek Cornwall en rijd de bekendste fietsroute af: de Camel Trail. Een 27 kilometer lange route die grotendeels naast een oude spoorlijn ligt.

België
Ook een geweldige optie is naar het Vlaamse platteland trekken. De (Vlaamse) Ardennen kennen veel fietstoeristen wel, maar onze zuiderburen hebben nog veel meer te bieden. België heeft een goed onderhouden fietswegennetwerk en er is voor ieder niveau wel een route te vinden. Fiets langs kanalen en bossen, door mooie natuur en langs gezellige cafés om jezelf te trakteren op een ijskoud Belgisch speciaalbiertje. Zoek je liever iets meer het avontuur op? Dan zijn de Ardennen met de vele mountainbikeroutes een goede optie.


Bekijk hier het aanbod Goboony-campers

Dit artikel delen:

Populair

Materiaalzone