Gravelplezier in de Ardense bossen tijdens Durbuy Gravel

dinsdag 16 augustus 2022 om 17:06
Gravelplezier in de Ardense bossen tijdens Durbuy Gravel

foto: Mats Palinckx

Op 9, 10 en 11 september is ‘de kleinste stad ter wereld’, Durbuy, de place to be voor alle gravelliefhebbers. Tijdens een tocht van 42, 60, 105 of 135 km maken deelnemers aan Durbuy Gravel kennis met de prachtige vergezichten en donkere wouden die de Ardense natuur typeert. Uiteraard biedt Durbuy Gravel ook de nodige hoogtemeters.

Flanders Gravel sluit z’n kalender af met een op en top kampeerweekend in de Ardennen. Voor hun vierde en laatste gravelevent van het jaar trekken Flanders Classics en LtD Gravel Rides naar de Ardennen. Durbuy Gravel neemt deelnemers mee naar één van dé absolute pittoreske Ardense steden voor een laatste weekend vol gravelplezier. Net zoals tijdens Flanders Gravel Koppenberg kunnen deelnemers een weekend lang kamperen op de eventsite en volop genieten van een gezellige gravelsfeer.

foto: Mats Palinckx

Hoogtemeters en panorama’s
Op zaterdagochtend is de startlijn aan de anticlinaal van Durbuy gelegen. De 37 meter hoge rotswand waarin sterk geplooide gesteentelagen van ongeveer 375 miljoen jaar oud te zien zijn, zorgt voor een adembenemend zicht bij aanvang van de tocht. De gekende rotswand zet de toon voor een dag doorheen de heuvels en bossen van de Ardennen, waar de panorama’s elkaar vlot zullen opvolgen.

Met 4 afstanden (42, 60, 105 en 135 km) is er voor zowel de beginnende als ervaren gravelaar een route op maat voorzien. Onderweg komen de deelnemers enkele stevige klimmetjes tegen waaronder de offroad kant van de Côte de Saint-Thibaut, maar liefst 3 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 11% met een maximaal percentage van 22%.

Na het eerste deel kunnen de deelnemers even halthouden voor een lekkere en welverdiende gratis lunch op de evenementensite in Durbuy. Eenmaal de krachten aangevuld, beginnen de gravelbikers die voor de twee langste afstanden kozen aan hun namiddaglus. Onderweg krijgen de deelnemers nog meer pittige Ardense hellingen voorgeschoteld, want in de Ardennen loopt het uiteraard voor geen meter vlak.

Naast afzien zal er ook absoluut genoten worden: de kleine schilderachtige dorpjes, de mooie gravelpaadjes, de Ourthe, de intense geur van dennenbomen en het zich één voelen met de natuur maken gravelen in de Ardennen dan toch weer dat tikkeltje specialer.

foto: Mats Palinckx

Kamperen in het groen
Wie ervoor kiest om niet alleen zaterdag maar een volledig weekend door te brengen in Durbuy wordt op vrijdag 9 september verwelkomd met een gratis welkomstdrankje op de evenementenweide. Nadien kunnen de kampeerders de omgeving verkennen met een DIY GPX Ride om ‘s avonds al een eerste keer het gravelsfeertje op te snuiven met livemuziek.

Op zaterdagochtend worden de kampeerders gewekt door de heerlijke geur van warme koffie, terwijl het gefluit van de vogeltjes de pure Ardense stilte af en toe doorbreekt. Na een lekker ontbijt kunnen de gravelbikers aan hun dag doorheen de prachtige natuur van de Ardennen beginnen. ‘s Avonds wacht hen dan weer een gezellige avond bij kampvuur, met livemuziek én een gratis pizza party. Op zondagochtend is er na het ontbijt nog een Coffee group ride, waarna iedereen ongetwijfeld voldaan huiswaarts keert.

Wil je erbij zijn in Durbuy op 9, 10 en 11 september? Klik verder voor meer info en schrijf je snel in.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone