Gravelbike Experience 2023: dwars door de Alpen met je gravelfiets
donderdag 16 maart 2023 om 10:00

Gravelbike Experience 2023: dwars door de Alpen met je gravelfiets

Advertorial Van noord naar zuid door de Alpen op de gravelbike? Bij de Volkswagen R Gravelbike Experience is dat precies wat je doet. Vorig jaar kende het event nog één route over de Alpenhoofdkam, nu is er een extra tweede ten oosten van de Brennerpas. Je kunt nu dus kiezen hoe je de Alpen oversteekt, óf zelfs beide routes rijden.

Na de première vorig jaar vindt de Volkswagen R Gravelbike Experience in mei 2023 niet één, maar twee keer plaats: van 17 tot 21 mei en van 25 tot 29 mei. In beide periodes trekken kleine groepjes, waaronder een gids, in drie dagen op hun gravelbikes de Alpen over. Op 18, 19 en 20 mei over de oorspronkelijke route van Biberwier in de Tiroler Zugspitz Arena over de Brennerpas naar Brixen in Zuid-Tirol en op 26, 28 en 28 mei over een nieuwe, meer oostelijke gelegen route die van Fuschl am See via de Radstädter Tauernpas naar Weißensee loopt. De inschrijving voor beide routes is inmiddels gestart, het aantal deelnemers is beperkt tot 100 per route.

Twee routes met elk twee routevarianten
Zowel de oude westelijke route (route 1) als de extra, nieuwe oostelijke route (route 2) voeren over de Alpenhoofdkam. Op route 1 via de Brennerpas, bij route 2 via de Radstädter Tauernpas bij Obertauern. Van zowel route 1 als 2 kun je twee varianten rijden: de ‘classic’ met een maximaal aantal hoogtemeters en heel veel gravelsecties of de ‘light’ minder hoogtemeters en ook wat meer asfalt.

De VW R Gravelbike Experience 2023 vindt plaats van 17 tot 21 mei en van 25 tot 29 mei. De inschrijving opent op 21 februari, met 100 startplaatsen per route. Op de website vindt je meer informatie over de verschillende arrangementen.

 

Geef een reactie