Eroica Limburg viert lustrum op 25 en 26 juni

vrijdag 9 april 2021 om 14:36
Eroica Limburg viert lustrum op 25 en 26 juni

De vijfde editie van Eroica Limburg zal plaatsvinden op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni 2021. Tijdens het laatste weekend van juni is Zuid-Limburg weer het decor van een bonte stoet nostalgische fietsen.

Wat Eroica Limburg uniek maakt, is dat deelnemers enkel op oude fietsen van voor 1987 rijden. Ook dragen zij de kleding en attributen die bij de fiets en de periode passen. Daarnaast zijn het eten en de sfeer aangepast aan de tijden van weleer.

Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit vier routes:

Family ride (40 kilometer)
Deze korte route is ideaal voor mensen die willen ontspannen, het mooie Limburgse landschap willen zien en met het hele gezin een reis willen maken in de unieke retro-stijl van Eroica. Een ideale route voor beginners in de wereld van Eroica.

Heuvelland route (65 kilometer)
De Heuvelland route voert je door de heuvels van Limburg en de fruitteeltsector in de gemeente Eijsden-Margraten. Vanzelfsprekend passeert de route de grotten van Valkenburg aan de voet van de Cauberg.

Maas route (110 kilometer)
De “Limburg route” telt 110 kilometer wegen die door het prachtige landschap van Zuid-Limburg en België voeren. Na de start in Valkenburg rijd je door de oude grotten van Valkenburg. Vergeet niet je koplamp mee te nemen.

Drielandenroute (165 kilometer)
Dit is de ultieme Eroica-ervaring die Limburg te bieden heeft. Vrijwel alle toeristische attracties van het Limburgse grensgebied zijn verenigd in de 165 kilometer lange uitdaging op twee wielen, waarin meer dan tweeduizend hoogtemeters moeten worden overwonnen.

TI-Raleigh reünie
Onder meer Eroica-ambassadeurs Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Leo van Vliet geven tijdens dit weekend acte de présence. De dag voorafgaand aan de EroicaLimburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel als mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de deelnemers van Eroica Limburg een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden.

Tevens wordt de uitgestelde 40e verjaardag van Joop zijn Tourzege gevierd. Rede genoeg om 25 en 26 juni alvast in je agenda te zetten en om je te registreren voor Eroica Limburg 2021.

Meer info over Eroica Limburg lees je op de site van de organisatie

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone