Eroica Limburg verwelkomt Joop Zoetemelk en Bernard Hinault

woensdag 7 juli 2021 om 17:05
Eroica Limburg verwelkomt Joop Zoetemelk en Bernard Hinault

Foto: George Deswijzen

Joop Zoetemelk en Bernard Hinault geven acte de presence tijdens de vijfde editie van Eroica Limburg. Dat meldt organisatie van het retro-evenement in een persbericht. De jubileum-editie staat in het weekend van 3 en 4 september op de kalender.

Eroica Limburg staat dit jaar stil bij de Tourzege van Joop Zoetemelk, die 41 jaar geleden zegevierde in La Grande Boucle. Zoetemelk won dat jaar de Ronde van Frankrijk, nadat Hinault eerder in de ronde geblesseerd op moest geven. Naast Hinault en Zoetemelk worden ook oud-Tourwinnaar Jan Janssen, Erik Zabel en Johan Museeuw aan de start verwacht.

Leo van Vliet in TI-Raleigh-stijl – foto: George Deswijzen

TI-Raleigh reünie
Naast de deelname van deze wielerlegendes tijdens de toertocht van zaterdag, trappen wordt het weekend op vrijdag af getrapt met een TI-Raleigh reünie. Oud TI-Raleigh-renners Leo van Vliet en Piet van Katwijk streven ernaar om zoveel mogelijk oud-ploeggenoten op de fiets te krijgen voor deze bijzondere reünie. De reünie krijgt op vrijdag namiddag vorm door een toertocht met de oud-renners van de TI-Raleigh ploeg en de Eroica Limburg deelnemers. Voor deze laatste groep geldt dat zij zich hiervoor apart dienen in te schrijven.

Meer info over Eroica Limburg lees je op Eroica.cc

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.