Deze toertochten staan in november op het programma in Nederland
Ties Wijntjes maandag 6 november 2023 om 08:50

Deze toertochten staan in november op het programma in Nederland

Fietstoerisme De herfst is in volle gang, maar dat betekent niet dat er minder toertochten op het programma staan. Vooral op de gravel- en mountainbike is er genoeg te beleven, dus zet WielerFlits weer een paar toertochten voor de komende maand voor je op een rij.

Zondag 5 november – Golden Gravel Series
Wie op de valreep nog een lange rit wil maken dit jaar, kan de Golden Gravel Series rijden. Deze graveltoertocht kent afstanden van 75, 100 en 150; een flinke kluif over onverharde wegen en in gure najaarsomstandigheden.

De heide zal niet meer in de bloei staan, maar toch fraai zijn. Foto ter illustratie – foto: Joris Knapen

De rit start bij de koffiezaak van Il Magistrale in Heeze en voert door de mooiste gravelgebieden van Noord-Brabant, Noord-Limburg en België zoals de Stabrechtse Heide, de Beverbeekse Heide en de Groote Heide. Na de tijd zijn er burgers en bier bij het finishfestival, terwijl je ook je fiets wat verdiende liefde kan geven bij een bike wash.

Zondag 12 november  – MTB toertocht Texel
De Waddeneilanden zijn een bijzonder stukje Nederland, dat behoeft weinig uitleg. De ongerepte natuur die je er treft, leent zich perfect voor verschillende soorten recreatie, waaronder fietsen. Op zondag 12 november staat de MTB toertocht Texel op het programma, een bijzondere rit.

De toertocht start op het autodek van de veerboot, waarna je in een afstand van 41, 51 of 61 kilometer het eiland en haar natuur ontdekt over smalle paadjes, het strand en door de mooiste bos- en duingebieden. De gevarieerde route brengt je op plaatsen waar je alleen tijdens de toertocht mag rijden, dus het levert zonder meer een unieke rit op. Tevens staat er onderweg een ravitailleringspost. Let op: vooraf inschrijven is verplicht voor de MTB Toertocht Texel, dat kan tot en met zaterdag 11 november. Bij de inschrijving is een bootticket inbegrepen.

Zondag 19 november – Gravelty herfst
Dat de toertochten zich deze maand veelal op onverharde paden afspelen, zal geen grote verrassing zijn, het wegseizoen ligt tenslotte goed en wel achter ons. Zo ook de Gravelty Herfst van NL Tour Rides, een gravelrit over de Veluwe.

foto: VisitVeluwe

Vanaf vliegveld Terlet start een tocht van 70 of 90 kilometer, met maar liefst 90% onverharde paden. Onderweg passeer je natuurgebieden als de Veluwezoom, Loenermark en boswachterij Kootwijk. Voor onderweg krijg je een Maxim sportvoedingspakket mee, terwijl er na de finish bier en burgers klaar staan. Een meer dan prima herfstrit dus.

Zaterdag 25 november – Gooische Strade Bianche
Dit jaar organiseert wielervereniging Tempo Soest voor de negende keer de Gooische Strade Bianche. De toertocht voert je zoals de naam al doet vermoeden over de witte grindwegen van het Gooi.

De Hilversumse heide – foto: Ties Wijntjes

Onder andere de bossen en heide rondom Soest, Hilversum, Blaricum, Laren en het Gooimeer worden aangedaan. De toertocht kent twee routes, van 60 en 90 kilometer. Achteraf staan de drankjes koud, terwijl er ook verse pannenkoeken worden geserveerd. Geen straf na een dagje modderhappen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.