De Hartstichting lanceert Cycle NL: een nieuw eendaags fietsevenement

maandag 1 augustus 2022 om 07:33
De Hartstichting lanceert Cycle NL: een nieuw eendaags fietsevenement

De Hartstichting lanceert CYCLE NL, een nieuw eendaags evenement voor fietsliefhebbers in eigen land. De eerste editie start op zondag 25 september vanaf de voormalige vliegbasis Soesterberg. Vanwege de verschillende afstanden en ondergronden is het evenement toegankelijk voor sportieve fietsers van verschillende niveaus.

Deelnemers kunnen fietsend sponsorgeld ophalen, al is dat geen verplichting. Met het geld doen wetenschappers onderzoek naar oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen. Deelnemers dragen verder ook direct bij aan de eigen hartgezondheid. Bewegen verlaagt immers de bloeddruk en de kans op hart- en vaatziekten.

Deelnemers die meedoen aan het evenement, kunnen mee doen aan wetenschappelijk onderzoek. Deelnemers leveren data over hun gezondheid voor, tijdens en na het fietsevenement. Hierdoor is het voor wetenschappers mogelijk om een grote groep proefpersonen te kunnen volgen voor hun onderzoek. Het onderzoek zal daarnaast plaatsvinden in een natuurlijke, en dus niet klinische, situatie.

Nederland fietsland
De Nederlandse editie van Cycle volgt op het succes van Cycle Paris en Cycle Berlin. Anna Koster, eventmanager bij de Hartstichting, zegt het volgende: “We weten dat veel mensen graag in beweging komen voor het hart. Maar meerdaagse etappes en langere afstanden zijn niet voor iedereen haalbaar. Daarom wilden we het aanbod uitbreiden. Nederland heeft een perfecte infrastructuur met zo’n 32.000 kilometer aan fietspaden. En met 23 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners is Nederland een fietsland bij uitstek. Het lag voor de hand om ook hier een fietsevenement op te zetten.”

Verschillende niveaus
Er zijn meerdere routes in een bosrijke omgeving. Vanwege de verschillende afstanden en ondergronden is het evenement toegankelijk voor sportieve fietsers van verschillende niveaus: mountainbikers, wielrenners, gravelbikers en andere sportieve fietsers. De voormalige vliegbasis Soesterberg, vanwege broedvogels jaarlijks alleen voor een korte periode open voor grote evenementen, dient als startpunt.

Dit artikel delen:
# events

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.