Annemiek van Vleuten duikt onder op Curaçao

donderdag 3 december 2020 om 08:15
Annemiek van Vleuten duikt onder op Curaçao

Dertien jaar lang was Curaçao het domein van de Amstel Curaçao Race. De beste wielrenners van de wereld vierden hier hun vakantie, terwijl er een wielerwedstrijd van zo’n tachtig kilometer werd gereden en er talrijke strandfeestjes op het programma stonden. Toppers als Alberto Contador, Chris Froome, Paolo Bettini, Mark Cavendish, Alejandro Valverde en o.a. Andy en Fränk Schleck reisden naar het eiland in de zuidelijke Caribbean.

Nadat de door Leo van Vliet georganiseerde wielerwedstrijd in 2013 van de kalender verdween bezoeken nog steeds talrijke wielrenners in de wintermaanden het eiland. Het Lions Dive & Beach Resort, waar destijds alle wielrenners verbleven, is nog altijd populair in het peloton. Zo was Steven Kruijswijk hier enkele jaren geleden op huwelijksreis en ook dit jaar vierden hier talrijke wielrenners in november direct na het Corona-seizoen hun vakantie. Ook omdat Curaçao code geel behield en zodoende geen negatief reisadvies kent.

Foto: Turtle & Ray

Ook Annemiek van Vleuten was hier twee weken om te relaxen na het hectische seizoen, waarin een polsbreuk fysiek en mentaal enorm veel energie vrat. De Europees kampioene was voor het eerst op Curaçao in 2012 toen ze met de olympische ploeg van 2012 rondom Marianne Vos was uitgenodigd voor de Amstel Curaçao Race. Ook Ellen van Dijk en Loes Gunnewijk waren destijds van de partij.

“Aan die vakantie heb ik alleen maar goede herinneringen. En ook nu voel ik me weer een geluksvogel dat ik hier op het stand mag zitten”, vertelde ze onlangs in gesprek met WielerFlits aan de beachbar van het Lions Dive Hotel.

Van Vleuten fietste regelmatig met enkele lokale wielrenners. Vooral op de mountainbike verkende ze het eiland en kwam op talrijke plekken en verborgen strandjes die de toeristen normaal nooit zien. “Het was heerlijk om het eiland zo te verkennen. Om zeven uur ’s ochtends werd ik bij het hotel opgehaald. Ik wist niet waar we naar toe gingen en hoelang de mountainbiketocht zou zijn, maar iedere dag was het weer een avontuur. We gingen soms door paadjes die zo dicht begroeid waren dat mijn hele armen en benen onder de schrammen zitten. Maar ik hou wel van een beetje avontuur.”

Van Vleuten had ook een meet & greet met een aantal jeugdwielrenners die vol enthousiasme met haar mee fietsten en natuurlijk allemaal met haar op de foto wilden.

Foto: Robert Potveer

Vele uren bracht Van Vleuten ook onder water door. “In 2012 heb ik samen met Ellen en Loes mijn PADI op Curacao gehaald”, vertelde Van Vleuten. “Het lijkt wel alsof je in een totaal andere wereld terecht komt. Je vergeet echt alles om je heen. Voor mij is dat een perfect ontspanning.”

“Ik vind het heerlijk om ’s ochtends met de boot van OceanEncounters te vertrekken en dan in de vroege ochtend twee mooie duikplekken op te zoeken. Ik zou dat wel iedere dag kunnen doen. Voor mij waren deze dagen op Curaçao de ideale vakantie om mijn batterijen weer helemaal op te laden richting het nieuwe seizoen. Al kijk ik nu ook al uit om voor mijn nieuwe ploeg Movistar uit te komen.”

Annemiek van Vleuten op een verborgen strand op Curacao. Foto: Robert Potveer

Fietsend door een riviertje op Curacao. Foto: Robert Potveer

Op de mountainbike een mooie baai ontdekken. Foto: Robert Potveer

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.