Alpe d’HuZes stelt jubileumeditie uit naar 2022

vrijdag 16 april 2021 om 11:27
Alpe d’HuZes stelt jubileumeditie uit naar 2022

foto: Marco van Ammers

Alpe d’HuZes zal dit jaar niet plaatsvinden. Het bestuur voelt zich genoodzaakt het evenement vanwege de coronacrisis uit te stellen naar 2022.

Vorig jaar vond Alpe d’HuZes, toe aan haar vijftiende editie, ook al geen doorgang vanwege de coronacrisis. Eerder dit jaar werd het evenement, waar wielrenners en wandelaars proberen maximaal zes keer de Alpe d’HuZes te beklimmen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding, al uitgesteld van juni naar september.

In een reactie geeft interim-voorzitter George Coppens aan dat er te veel beren op de weg zijn. “De conclusie was afgelopen week dat we het helaas niet door konden laten gaan. Er zijn door corona gewoon te veel beperkingen, te veel onduidelijkheden en te veel open eindjes. Zowel hier in Nederland als daar in Frankrijk. Om samen dan een verantwoord en veilig evenement te organiseren is niet verstandig”, legt hij de beslissing uit.

Op 25 september zal wel nog een speciale dag worden georganiseerd om kankerbestrijding en kankeronderzoek onder de aandacht te brengen en geld op te halen voor KWF Nederland. Daarnaast wordt vooruitgekeken naar volgend jaar, wanneer ze weer naar Frankrijk hopen af te kunnen reizen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.