Pascal Ackermann

Pascal Ackermann
Naam:
Pascal Ackermann
Geboortedatum:17 april 1994 (27 jaar)
Land:Duitsland
Twitter:@Ackes171

Pascal Ackermann (1994) is een Duitse wielrenner die uitkomt voor de eveneens Duiste BORA-hansgrohe ploeg. In 2017 maakte hij zijn WorldTour-debuut voor deze ploeg. Zijn grote doorbraak kwam echter in 2018.

Ackermann is de voorloper van de volgende generatie sprinters. In 2018 maakte hij indruk met verschillende zeges in de WorldTour. Zo won hij een rit in het Criterium du Dauphiné, de Ronde van Romandië en de Ronde van Guangxi. Verder won hij twee ritten in de Ronde van Polen en schreef hij een aantal eendagskoersen zoals de Brussels Cycling Classic op zijn palmares. Datzelfde jaar werd hij ook nog eens Duits kampioen op de weg.

In 2019 ging de Duits kampioen verder met zeges pakken. Zo won hij vroeg in het seizoen de Clásica de Almeria. In aanloop naar de Giro d’Italia wist hij de eendagskoers Eschborn-Frankfurt op zijn naam te schrijven. Dezelfde maand schreef Ackermann twee etappes bij op zijn palmares en nam hij de puntentrui mee naar huis. Andere belangrijke resultaten van de 25-jarige zijn twee ritzegs in de Ronde van Polen en de Ronde van Guangxi.