Volg hier de vierde etappe in de Giro d’Italia U23 2018

maandag 11 juni 2018 om 11:10

Met Markus Wildauer nog steeds in de roze trui, staat het peloton in de Baby Giro vandaag een eerste echte bergetappe te wachten. Er zal gestart worden vanuit Mornico al Serio, de finishplaats van zondag. Laten de grote favorieten zich al gelijk van voren zien? Volg het verloop van de eerste bergetappe hier op WielerFlits.


Vanuit de finishplek van een dag eerder, trekt het peloton over de Passo Tre Termine (tweede categorie) naar de slotklim. De Passo Maniva is in totaal zo’n 36 kilometer lang, waar de renners stijgen van 293 meter naar 1744 meter boven zeeniveau. Aan de finish zal duidelijk zijn welke renners daadwerkelijk in aanmerking komen voor de eindzege en wie vroegtijdig afvalt.

Ten opzichte van het originele parcours is er een kleine aanpassing in de beginfase aangebracht. Een klein deel van de weg langs het Iseomeer is onveilig, waardoor dit deel wordt gemeden. Hierdoor is de wedstrijd 117,3 kilometer lang in plaats van de eerder geplande 127,9. Aan de finale is niks gewijzigd.

Originele parcours

Gewijzigde parcours

De renners vertrekken om 11:25 om vervolgens rond 15:00 te finishen op de Passo Maniva.

Links
Voorbeschouwing WielerFlits
Website organisatie
Deelnemerslijst (FirstCycling)
Parcours informatie

Liveticker (Twitter-account organisatie)
Liveticker (TuttoBiciWeb)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.