Volg hier de eerste aankomst bergop in de Giro Rosa 2018

woensdag 11 juli 2018 om 11:55

De Giro Rosa kent vandaag haar eerste aankomst bergop. Na een ploegentijdrit, meerdere sprintetappes en gisteren een late heuvel, is het vandaag aan de topfavorieten om hun kaarten op tafel te leggen. De streep ligt op Gerola Alta, een klim van tweede categorie die de rensters naar 1050 meter hoogte brengt. Krijgen we nu al de machtsgreep van Annemiek van Vleuten te zien? Volg hier op WielerFlits het verloop van de etappe.


Om 12.10 uur klinkt het startschot in Sovico. De aanloop naar de slotklim is volledig in noordelijke richting en plat als een dubbeltje. Onderweg passeert het peloton nog de boorden van het Comomeer. Rond de klok van 14.30 uur zijn ze aan de voet van de slotklim naar Gerola Alta, waar tussen 15.00 en 15.16 uur de finish verwacht wordt. De klim is vijftien kilometer lang aan een percentage van 5,4 procent. Behoudt Ruth Winder haar roze trui?

De Giro Rosa wordt niet live uitgezonden, maar is wel bij Eurosport te zien door middel van een samenvatting. Die wordt vanavond om 21.30 uur op het hoofdkanaal en in de Eurosport Player uitgezonden.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Facebook organisatie)
Liveticker (Twitter UCI Women’s WorldTour)
Liveticker (Twitter #GiroRosa)

Dit artikel delen:

1 Reactie

simonvanderzee 11 juli 2018 om 14:09

Zou een leuke rit voor onze Tom zijn geweest!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.