Zwift Academy-winnaar Jay Vine verdient contract bij Alpecin-Fenix
foto: Cor Vos (archief)
zondag 20 december 2020 om 09:03

Zwift Academy-winnaar Jay Vine verdient contract bij Alpecin-Fenix

Jay Vine mag zich de grote winnaar van de Zwift Academy noemen. De 25-jarige Australiër won gisteren de finale van het talentenprogramma van Zwift en wist zo een profcontract in de wacht te slepen. Jochem Kerckhaert (WPGA) uit Nederland en de Belg Lionel Vujasin mochten ook meedoen aan de grote finale.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sinds dit jaar is Alpecin-Fenix een van de ploegen waar via het talentenprogramma van Zwift een profcontract te verdienen is. Vijf finalisten kwamen nog in aanmerking voor een profcontract: Vine, Kerckhaert, Vujasin en de Britten Damien Clayton en Oliver Moors.

De finale van de Zwift Academy ging op zaterdag 12 december van start. De slotdag was een week later op 19 december. Vine bleek uiteindelijk de grote winnaar en mag zich volgend seizoen bewijzen bij de ploeg van onder meer Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen.

Vrouwenfinale 
Vijf mannelijke wielrenners streden dus om een profcontract bij Alpecin-Fenix, in de vrouwenfinale vochten Neve Bradbury, Nicole Coates, Eva Hering, Kate McCarthy en Natalia Villegas een verbeten duel uit om een contract bij Canyon-SRAM. De 18-jarige Bradbury bleek uiteindelijk de sterkste en koerst volgend jaar voor de Duitse vrouwenformatie.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
20 december 2020 10:10
Vine voor hem. Was dit jaar al keurig vijfde tussen de profs in de HeraldSunTour zag ik.
20 december 2020 10:25
Leuk voor die jongen, maar ik blijf het wel een vreemde manier van renners werven vinden.
20 december 2020 11:56
Misschien enige informatie over wat de finale inhield?
    20 december 2020 12:12
    De vijf renners reden eerst een puntenwedstrijd. Vujasin won die toch wel met overmacht voor Jay Vine. Daarna was er een tijdrit met een 'klimmetje' op het einde. Ze reden allemaal tegelijk, maar de draft-functie was uitgeschakeld. Jay Vine had de leiding op 200 meter van het einde met zo'n 25 seconden op Vujasin, totdat Vine een probleem had met zijn connectie met het programma. Met andere woorden, zijn avatar viel stil. Dat was een redelijk lullig moment vond ik dat nog eens duidelijk maakt dat er nog veel progressie mogelijk, maar vooral nodig is in het 'e-wielrennen.

Reacties zijn gesloten.