Ziekte werpt De Buyst en Van der Sande ver terug in Zesdaagse Rotterdam

Ziekte werpt De Buyst en Van der Sande ver terug in Zesdaagse Rotterdam

foto: Cor Vos

maandag 6 januari 2020 om 19:12

Jasper De Buyst is ziek geworden en daardoor kan hij niet meedoen aan de vijfde avond van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Hij kan daardoor met zijn ploegmaat Tosh Van der Sande niet in actie komen op de koppelkoersen, waardoor het leidende duo zeker twee rondes verliest in het klassement.

Het is dus een flinke terugslag voor De Buyst en Van der Sande, die zondag juist de koppositie hadden gepakt in Ahoy. Namens het Belgische team rijdt Van der Sande maandagavond wél alle individuele onderdelen. Hij kan daarin wel ‘gewoon’ punten scoren.

Verliesrondes
Voor elke gemiste koppelkoers krijgt het duo een verliesronde, en dat zijn er op de vijfde avond twee. Dat kan, afhankelijk van de uitslag in de koppelkoers, nog oplopen.

“Na afloop van de ‘Jacht’ wordt de ploeg in dezelfde positie geplaatst als de dichtstbijzijnde ploeg in de algemene rangschikking van voor de wedstrijd, inclusief het aantal door deze ploeg tijdens de ‘Jacht’ verloren ronden. De gewonnen ronden worden niet meegeteld”, staat in de regels van de UCI die de Wooning Zesdaagse moet volgen.

Pas na de vijfde avond zal bekend zijn wat de schade precies is voor De Buyst en Van der Sande. Mocht De Buyst op tijd herstellen, dan kan hij dinsdag op de slotavond weer in actie komen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Groningen 6 januari 2020 om 21:28

De charme van zo’n zesdaagse is toch wel dat je als team niet volledig hoeft uit te vallen, en er zelfs nog gelegenheidskoppels worden gevormd, indien nodig.
Hun klassement is natuurlijk wel om zeep…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair