Wout van Aert voegt Tabor en Boom toe aan crossprogramma

Wout van Aert voegt Tabor en Boom toe aan crossprogramma

© Cor Vos

woensdag 18 november 2020 om 06:30

Wout van Aert heeft zijn veldritprogramma aangevuld met de openingsmanche van de Wereldbeker in Tábor en de Superprestigecross in Boom. Zo staan er momenteel acht wedstrijden op zijn programma, maar daar komen er wellicht nog een aantal bij.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Van Aert vliegt na Kortrijk, waar hij volgende week zaterdag (28 november) aan zijn winterprogramma begint, meteen door naar Tsjechië voor de openingsmanche van de Wereldbeker. Een week later neemt de winnaar van onder meer Milaan-San Remo en twee Touretappes er ook de Superprestigemanche in Boom bij.

Daarna volgt in principe een kleine break: tijdens het weekend Antwerpen-Gavere (12-13 december) wil Van Aert immers op stage. De volgende cross op zijn programma is de wedstrijd om de X2O Trofee in zijn eigen Herentals. Dat is voorlopig ook het eerste duel met Mathieu van der Poel, al kan die eerste rechtstreekse confrontatie eventueel vervroegd worden als beide toppers hun volledige kalender bekendmaken.

Voorlopig programma Wout van Aert:
flag-be 28 november – X2O Trofee Kortrijk
flag-cz 29 november – Wereldbeker Tábor
flag-be 6 december – Telenet Superprestige Boom
flag-be 23 december – X2O Trofee Herentals
flag-be 1 januari – X2O Trofee Baal
flag-be 9 januari – BK Meulebeke
flag-be 23 januari – X2O Trofee Hamme
flag-be 31 januari – WK Oostende

Voorlopig programma Mathieu van der Poel:
flag-be 12 december – X2O Trofee Antwerpen
flag-be 20 december – Wereldbeker Namen
flag-be 23 december – X2O Trofee Herentals
flag-be 30 december – Ethias Cross Bredene
flag-be 1 januari – X2O Trofee Baal
flag-nl 9 januari – NK in Zaltbommel
flag-be 23 januari – X2O Trofee Hamme
flag-be 31 januari – WK Oostende

Dit artikel delen:

22 Reacties

Gala 18 november 2020 om 07:25

Leuk nieuws!
Hopelijk komen er nog enkele wedstrijden bij.

Turtlehead 18 november 2020 om 07:39

Boem. Toch mooi weer tien ruggen erbij in het voorbijgaan. En wat schuift een podiumpje in Tabor? ;)

theking 18 november 2020 om 07:45

Slechts 2 x duel van Aert Vdp. Jammer

orlando dani 18 november 2020 om 07:48

4x Mathieu vs Wout

theking 18 november 2020 om 08:31

Niet goed gelezen

Emergo 18 november 2020 om 10:09

Ik zie er toch echt 5.

Maillot à Pois 18 november 2020 om 10:21

@emergo

zeker?
tip: op 9 januari komen beide heren niet in hetzelfde nationale kampioenschap aan de start ;-)

Maillot à Pois 18 november 2020 om 09:54

Even een tripje naar Tabor na die eerste cross, opvallende keuze wel.
Toch genoeg crossen in NL/BE, als je er maar een tiental rijdt, zou je denken.

Yeez 18 november 2020 om 11:00

Hoorde van @nicodick dat ze met een privévlucht naar Tabor gaan, dus dat is goed geregeld. Misschien maakt hij van de wereldbeker een doel?

Murcia 18 november 2020 om 11:10

@Yeez
Lijkt mij niet als hij Namen overslaat, Je mist dan een sloot aan punten. Overigens wel mooi om hem weer vaker in actie te zien.

adelaarvanantwerpen 18 november 2020 om 11:19

Het is nog niet bekend dat hij Namen gaat rijden. Het zou mij trouwens verbazen dat WVA maar 2 crossen zal rijden in de kerstperiode terwijl er 9 Klassement/tv crossen zijn in twee weken.

Maillot à Pois 18 november 2020 om 11:25

Voorlopig enkel Tabor op zijn programma, maar da’s idd nog niet compleet.
De vijf manches vallen in elk geval binnen de periode dat hij gaat veldrijden, dus ’t zou in elk geval kunnen, itt de andere klassementen.

ChefSpijker 18 november 2020 om 11:25

Dit is dan ook nog geen volledig programma. Dat ie naar Tabor gaat lijkt inderdaad een hint dat ie eventueel voor de World Cup wil gaan. Is misschien wel z’n laatste kans en uitstekende gelegenheid nu de World Cup maar uit vijf wedstrijden bestaat tussen eind november en eind januari. Andere jaren is ie kansloos als ie de eerste reeks World Cups sowieso mist.

Theo Bovengemiddelkamp 18 november 2020 om 11:43

De bedoeling van de nieuwe opzet van de Wereldbeker was om juist een relatief compact programma aan te bieden, zodat het te combineren was met de weg. Dit seizoen is het programma nog compacter (en duurde het wegseizoen ook langer).

Ik vraag me af of ze bewust de Wereldbeker negeren en kiezen voor startgeld.

@Wielerflits: is ook het programma van Pidcock, Merlier en Vermeersch al bekend?

Maillot à Pois 18 november 2020 om 12:01

voor Pidcock hierzo Theo:
https://www.wielerflits.nl/nieuws/tom-pidcock-heeft-voorlopig-14-veldritten-op-de-agenda-staan/

later werd bekend dat hij een weekje later start en Merksplas overslaat, dus voorlopig 13 crossen

ChefSpijker 18 november 2020 om 12:29

@Theo >>> Een compact programma? Welnee. De World Cup zou oorspronkelijk begin oktober al starten met bijna elke zondag een wedstrijd tot eind januari.

Theo Bovengemiddelkamp 18 november 2020 om 15:04

@Chef Het zwaartepunt van de wereldbeker was in ieder geval vanaf half november tot half januari. En nu met alle afgelastingen is het nog compacter dan compact.

Zoals hierboven al aangehaald is de Wereldbeker Voor VdP en WvA is in principe het enige criterium dat ze in zijn geheel zouden kunnen rijden. Toch kiezen ze daar niet voor. Pidcock wel zie ik. Ik ben benieuwd of startgeld de reden is, of iets anders.
Ik denk zelf dat ze alleen het WK een belangrijke wedstrijd vinden en verder vooral veel plezier willen maken in het veld.

Maillot à Pois 18 november 2020 om 15:19

@Theo
In de allereerste versie bestond de wereldbeker uit 14 manches voor dit seizoen, waarvan 3 in oktober (Wisconsin, Dublin, Zonhoven) en Overijse op 1/11

Dus dat compacte dat zich laat combineren met het wegseizoen komt louter door COVID, en was zoals ChefSpijker zegt niet de aanvankelijke doelstelling.

Theo Bovengemiddelkamp 18 november 2020 om 16:52

@Maillot Duidelijk. Ik deed het op geheugen. Kan me herinneren dat destijds bij de presentatie van de nieuwe kalender dit wel als argument werd genoemd.

VerstandOpNul 18 november 2020 om 21:54

Van Aert voegt 20.000 euro toe aan bankrekening..

Zij hem gegund overigens! Ik hoop wel dat hij dan ook een rol van betekenis gaat spelen in de cross dit seizoen..

Staf V 19 november 2020 om 01:29

Het verschil is wel als Wout start dat er dubbel zoveel supporters of TV kijkers zijn, zie verleden jaar zijn eerste cross in Loenhout, ineens verrees de cross terug als massa kijk event. Als je als organisator de rekening maakt weet je wel wat je moet doen, dat is nu bij Flanders classics aan het gebeuren, zij hebben ook hun rekening gemaakt.

Arie den Blanken 19 november 2020 om 09:57

De WB is zonder startgelden met alleen een onkosten vergoeding afhankelijk van de plaats op de UCI veldrit ranglijst. Wel met heel hoog prijzen geld. Het kan natuurlijk zijn dat enkele WB organisatoren het financieel heel breed hebben dat ze toch nog startgeld uitgeven om verzekerd te zijn van een of meer vedetten. Maar dat lijkt me onwaarschijnlijk in deze Covid19 periode. Een WB wedstrijd volgens de nieuwe opzet organiseren vraagt veruit het grootste budget. Het is geen toeval dat van de veldritten die niet doorgaan het vooral de WB crossen zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair