Wout van Aert over zijn eindsprint: “Net iets minder dan hij geweest is”

zaterdag 12 maart 2022 om 08:50
Wout van Aert over zijn eindsprint: “Net iets minder dan hij geweest is”

foto: Cor Vos

De zesde etappe van Parijs-Nice zorgde voor een nieuwe podiumplaats voor Wout van Aert. De Belg van Jumbo-Visma kon echter niet helemaal tevreden zijn, want andermaal eindigde hij achter Mads Pedersen in de pelotonsprint. “Ik kan niet op alles perfect gewerkt hebben”, vertelde hij na afloop tegen Sporza.

De etappe van vrijdag verliep niet van een leien dakje voor Jumbo-Visma. Op een goede twee kilometer van de streep besloot Christophe Laporte om in de tegenaanval te gaan en op zoek te gaan naar koploper Mathieu Burgaudeau. “Een communicatiefout. Het was de bedoeling dat hij me in een goede positie zou houden.”

“Het liep het een beetje fout op dat moment. Ik was slecht gepositioneerd in die laatste 3 kilometer, waardoor ik energie moest verspillen.” Die energie kwam de Belg misschien wel tekort in de sprint voor de tweede plaats. “Het is duidelijk dat mijn sprint net iets minder is dan hij al geweest is”, was de renner van Jumbo-Visma eerlijk.

“Ik twijfel niet aan mijn sprint. Ik kan niet op alles perfect gewerkt hebben. Momenteel zit ik op het einde van een heel lang en zwaar trainingsblok, waardoor er in mijn sprints was frisheid ontbreekt. Die snelle aanzet zal terugkomen door het rustiger aan te doen. Dat zal na Parijs-Nice het geval zijn.”, verduidelijkte Van Aert.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Kopinkas 12 maart 2022 om 10:54

Het Nieuwsblad pakt uit met een titel als ‘Wout van Aert tikt ploegmaat Christophe Laporte op de vingers na zesde etappe Parijs-Nice’
Interessant hoe Wielerflits er hier voor kiest om te focussen op WVA’s uitspraak over zijn eigen sprintsnelheid, terwijl een controversiëler titel waarschijnlijk meer reacties zou uitlokken op dit forum.
WVA wordt al snel beschouwd als de ideale schoonzoon, terwijl het momenteel in Italië koersend jong Belgisch woelewater dat de controverse uitlokt zoals een pot honing vliegen aantrekt, minder snel uit de wind gezet wordt.
Wat als Laporte er wel in geslaagd was om de oversteek te maken naar de man op kop, en ervan had gewonnen in de sprint, waarna WVA de peletonspurt had gewonnen voor de derde plek? Was WVA dan nog blij geweest voor Laporte die tenslotte toch al zijn zege ‘gekregen’ had in rit 1.
Het zijn kleine dingen die voor ontrust kunnen zorgen in de klassiekers, waar Laporte uiteraard ook aan zijn eigen positie denkt (en zeker met het wegvallen van Benoot openen er zich mogelijkheden).

adelaarvanantwerpen 12 maart 2022 om 11:52

Die titel was ook gewoon belachelijk. Hij zei gewoon dat er een communicatiefout was in de chaos. Toen de interviewer zei wat WVA vond van Laporte zijn aanval zei Wout dat het eigenlijk geen aanval was maar dat de rest gewoon het wiel verloor. Als jij het interview bekijkt zie ik echt geen enkel ding dat voor de minste drama kan zorgen.

Deel Koeper 12 maart 2022 om 12:08

Voor een krant zijn alle “controverses” goed, hier is ’t iets leuker als het over Quickstep of DSM gaat, bij Jumbo gaat de schijnwerper soms even een andere kant op.

Kopinkas 12 maart 2022 om 12:17

@Deel Koeper
Perfecte lezing van mijn subtext

JopieZ 12 maart 2022 om 12:38

Wout liet zichzelf te ver afzakken, zat op een geven moment rond positie 30/40, en dat met zo een bochtige finale, kost teveel kracht om weer voorin te komen.

VerstandOpNul 12 maart 2022 om 20:44

Bij elke andere renner zou ik zeggen dat je idd niet in alles perfect kunt zijn.. Maar Wout wist vorig jaar in 1 Tour de koninginnerit, de tijdrit en de massasprint in Parijs te winnen..

Laatste nieuws

Materiaalzone